Wat zijn de voordelen van 4G ten opzichte van 3G?

Als je nu nog altijd een smartphonegebruiker bent die gebruikmaakt van 3G in plaats van 4G, dan gebruik je je telefoon niet optimaal. Dit is zeker het geval wanneer je veel internet met je toestel. De hogere internetsnelheden die mogelijk zijn met een 4G verbinding geven je namelijk veel meer mogelijkheden met je smartphone. In een KPN winkel kunnen ze hier alles over uitleggen. Ten opzichte van 3G kan maar liefst 10 keer zoveel data in dezelfde tijd via de mobiele internetverbinding verwerkt worden. Je kunt hierdoor taken uitvoeren die niet eerder tot de mogelijkheden behoorden. Daarbij ben je ook in staat om meerdere taken tegelijk te doen. Dit zijn voornamelijk de voordelen van 4G ten opzichte van 3G.

10 keer sneller dan 3G

Alweer in 2010 werd 4G internet voor mobiele telefoons geïntroduceerd als opvolger van 3G. Men spreekt ook wel van de derde en vierde generatie technologie voor mobiele internetverbindingen. Het 4G netwerk was een enorme verbetering ten opzichte van de voorganger. Zo kan er bijvoorbeeld 10 keer sneller data verwerkt worden via de verbinding. Dit betekent dat bij het uitvoeren van taken waarbij je voorheen beperkt werd door de snelheid van je internet, nu zonder problemen uitgevoerd kunnen worden.  Vaak wordt nog weleens de vergelijking gemaakt van een weg met een enkele rijbaan en een snelweg met tien rijbanen. Het verkeer zal in het laatste geval beter doorstromen. Zelfs op de drukste tijdstippen is de verbinding voldoende om aan je wensen tegemoet te komen.

Mogelijkheden met 4G

Het voordeel van 4G ten opzichte van 3G heeft dus vooral met snelheid van je internet te maken. De extra mogelijkheden die je hierdoor hebt met je smartphone zijn de echte voordelen. Zo kan je via de snellere verbinding nu bijvoorbeeld streaming video’s op je telefoon bekijken. Wil je graag live een sportwedstrijd zien of de beeldkwaliteit van YouTube op het hoogste niveau zetten? Dan is dit mogelijk wanneer je een telefoonabonnement en toestel hebt die 4G internet ondersteund. Ook het laden van website zal een stuk sneller gaan waardoor je minder tijd wachtend doorbrengt wanneer je op het web aan het browsen bent.