Weer tijd voor elkaar; een avondje zonder smartphone

We leven in een tijd dat de smartphone een belangrijk onderdeel van onze levens geworden is. We delen foto’s, berichten & video’s via social media applicaties die op de telefoon staan. E-mail komt binnen op de telefoon en er zijn meer apps die dagelijks worden gebruikt. Dit alles kan zorgen voor veel afleiding.

Kijk maar eens om je heen; iedereen is tegenwoordig in zijn of haar telefoon gekeerd. In de bus of trein heeft men geen gesprekken meer, maar zit alleen maar naar het scherm te kijken van hun prepaid. Ook in het gezinsleven is de telefoon helemaal doorgedrongen. Soms gaat het zelfs zo ver dat men geen aandacht meer voor elkaar heeft. Stellen liggen soms samen op de bank allebei naar de telefoon te staren en hebben geen aandacht meer voor elkaar.

Uit het oog, uit het hart

We willen daarom voorstellen om de telefoon in de avond gewoon even weg te leggen. Een avondje zonder een smartphone overleef je heus wel. De uitdrukking ‘uit het oog is uit het hart’ gaat hier op. Want je telefoon moet dan wel echt uit het zicht liggen. Leg je telefoon bijvoorbeeld boven op de slaapkamer, of in een andere kamer zodat je er niet bij bent. Want als je makkelijk bij de telefoon kunt komen, zul je toch geneigd zijn om er naar te grijpen om even social media of e-mail te checken. Wanneer de telefoon in een andere kamer ligt, is het veel makkelijker om er niet op te kijken. Naast meer aandacht voor elkaar, zul je merken dat je veel meer ontspannen bent. Telkens je telefoon checken kan namelijk veel stress opleveren.

Via onze website kun je diverse providers vergelijken met elkaar voor de beste deal.