Whatsapp Tips

Tegenwoordig wordt er veel communicatie met vrienden, familie en kennissen gedaan via de applicatie Whatsapp. Het is een applicatie die beschikbaar is voor gebruikers van zowel de iPhone als Android, en men kan hiermee gratis berichten naar elkaar sturen via het internet. In dit artikel geven wij een aantal tips om Whatsapp optimaal te kunnen gebruiken.

Anoniem blijven in groepsgesprekken

De kans is groot dat je bent opgenomen in diverse groepsgesprekken. Bijvoorbeeld met de vriendengroep, de familie of een andere groep. Standaard zijn je gegevens en profielfoto voor iedereen zichtbaar. Als je dit niet wilt kun je dit aanpassen in de privacy instellingen in Whatsapp. Als je wilt weten hoe je een telefoon uitkiest, zijn hier ook tips voor te vinden op onze website.

Whatsapp koppelen aan je agenda

Een datum prikken voor een gebeurtenis gebeurd ook steeds vaker via de applicatie. Er moet bijvoorbeeld een datum worden geprikt om te gaan eten met de vriendengroep, of er moet een datum voor een feestje worden geprikt. Als je een datum in het gesprek ziet, dan kun je deze direct in je agenda zetten. Door je vinger op de datum te houden wordt automatisch de agenda applicatie op je telefoon geopend en kun je de afspraak dus inplannen. Super handig! Wil jij ook je KPN mobiel verlengen? Vaak zijn er interessante aanbiedingen.

Extra aandacht voor een bericht door opmaak tekst aan te passen

Als je iets duidelijk wilt maken of extra aandacht op iets wilt vestigen in een e-mail of brief, dan gebruik je vetgedrukte of schuingedrukte tekst. Deze mogelijkheid is er ook in Whatsapp. Door de tekst tussen 2 sterretjes (*) te zetten, zal deze vetgedrukt worden, voor schuingedrukt zet je de tekst tussen twee underscore tekens (_).

Wil je meer privacy in Whatsapp? Wij vonden het volgende filmpje met een uitleg hoe je dit kunt doen: