Wil je geen vast internet in je woning? Neem sim only met mobiele router!

Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder het internet. Van het bestellen van boodschappen tot het doen van je bankzaken, overal heb je internet voor nodig. Het is dan ook logisch dat vrijwel iedereen een vaste internetaansluiting heeft in zijn of haar woning.

Maar wist je dat je ook op een andere manier snel internet in je huis kunt nemen? Dan kan je doen door een sim only abonnement te combineren met een mobiele router. In dit artikel lees je er meer over.

Onbeperkt online

Er zijn diverse providers die een sim only abonnement aanbieden met onbeperkt internet. Een sim only abonnement is in feite een abonnement waarbij je alleen het abonnement afneemt, een telefoon regel je zelf. Doordat mensen steeds meer gebruik maken van mobiel internet, is dit onbeperkte internet abonnement erg in trek.

Normaal gesproken stop je de simkaart in je mobiele telefoon en kun je onbeperkt gebruik maken van het internet. Maar je kunt ook een mobiele router aanschaffen. Dit is in feite een vergelijkbaar kastje dat je normaal van de internet provider krijgt.

Deze mobiele router haalt het internet niet uit de kabel of telefoonlijn (zoals bij een reguliere internet provider) maar via het mobiele 4G of 5G netwerk van jouw sim only abonnement. De mobiele router maakt hier vervolgens een WIFI signaal van waar je op kunt inloggen met je laptop, desktop, tablet en telefoon.

Waarom zou je een mobiele router in je woning willen?

Je vraagt je misschien af waarom je een mobiele router zou willen en niet een regulier internet abonnement? Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Het voordeel van een mobiele router is dat je niet gebonden bent aan je woning. Als je een weekje weg gaat, neem je de mobiele router gewoon met je mee en dan heb je daar ook internet. Ben je dus veel onderweg en weinig thuis, dan kan het dus een stukje flexibiliteit geven. De kosten kunnen ook meespelen. Je kunt namelijk zomaar voordeliger uit zijn met een sim only abonnement in combinatie met een mobiele router.

Deze optie is zeker niet voor iedereen weggelegd. Heb je bijvoorbeeld een gezin met meerdere kinderen die veel thuis zijn en veel gebruik maken van het internet, dan kan het mobiele internet mogelijk niet snel genoeg zijn. Maar voor de single die veel op pad is, kan het de ideale optie zijn!