Zaklamp aanzetten met Siri – nieuwe functie in iOS 12

ios 12Het duurt nog slechts 2 weken voordat de definitieve versie van iOS 12 (het besturingssysteem van iPhone) uit gaat komen. Met deze nieuwste versie van het besturingssysteem kun je de zaklamp van je iPhone inschakelen.

Bij vorige versies van iOS was deze functionaliteit nog niet aanwezig. Best wel handig natuurlijk als je niet gemakkelijk het scherm kunt bedienen, bijvoorbeeld wanneer je ondersteboven hangt bij het vinden van een lekkage of het aansluiten van je nieuwe console.

Je kunt de zaklamp inschakelen door tegen Siri te zeggen “Zet de zaklamp aan”. De LED zaklamp functie van de iPhone zal vervolgens worden ingeschakeld. Je kunt Siri ook gebruiken om de zaklamp weer uit te zetten.

Wanneer handig?

In eerste instantie zou je misschien zeggen dat dit een beetje een nutteloze functie is. Maar er zijn toch wel degelijk situaties te bedenken wanneer het handig is. Stel dat je bijvoorbeeld vieze handen hebt en je scherm niet wilt aanraken, dan is het handig dat de zaklamp aangezet kan worden zonder het scherm aan te raken.

Ook kan het handig zijn als je de telefoon kwijt bent. Ligt deze in een donkere ruimte, dan kun je hem redelijk eenvoudig weer terugvinden. De functie werkt natuurlijk alleen als je “Hey Siri” ingeschakeld hebt op jouw iPhone. Heb je dat niet, dan zul je eerst de homebutton ingedrukt moeten houden voordat het commando werkt. In dat laatste geval is het een stuk minder handig, omdat je dan net zo goed zelf de zaklamp in kunt schakelen vanuit het menu.

Wanneer jouw iPhone de nieuwe update zal ontvangen is nu nog niet duidelijk, waarschijnlijk over 2 tot 3 weken. Wil je in de tussentijd de hollandsnieuwe verlengen afsluiten voor je iPhone, dan kan dat via onze website.