Zelf rijdende auto voor $1000? Deze hacker heeft grote plannen!

dec 18, 2019

De bekende hacker George Hotz die op 17 jarige leeftijd de eerste was die de iPhone had ge-jailbreakt, heeft grote plannen op het gebied van zelf rijdende auto’s. Met zijn bedrijf Comma.ai, wil hij zelf rijdende auto’s gaan maken. Hij gaat hiermee de strijd aan met grote bedrijven zoals Tesla, Ford & andere automerken. Zijn plannen zijn echter iets anders, hij wil namelijk bestaande voertuigen zelf rijdend gaan maken, waar de auto industrie volledig nieuwe auto’s wil gaan bouwen.

Op dit moment zijn er natuurlijk al auto’s die deels zelf rijdend zijn, denk bijvoorbeeld aan de Tesla’s van deze wereld. Soms kun je deze koppelen met Tele2 mobiel. Het probleem met dit soort auto’s is echter dat ze voor een reguliere consument op dit moment nog niet betaalbaar zijn. Hotz zijn plannen zijn om een soort kits te gaan samenstellen voor de 20 meest populaire modellen die verkocht worden in de USA. De auto’s kunnen dan omgebouwd worden naar zelf rijdende voertuigen. Het is een zeer interessant plan, omdat dit zelf rijdende auto’s een stuk bereikbaarder zal gaan maken voor de ‘gewone man’.  Bekijk het volledige interview hieronder, met dank aan Reason.com:

Als zijn plannen volledig zijn uitgewerkt, zal het systeem hopelijk op een smartphone kunnen draaien. Dit maakt het natuurlijk nog interessanter omdat er dan minder hardware nodig zal zijn en het de kosten waarschijnlijk nog verder zal gaan drukken. De technologie op dit gebied gaat erg snel en wij zijn er benieuwd!