Zo kick je af van je mobiele telefoon

Nu het weer vakantietijd is, wordt het tijd om even wat momenten voor jezelf te nemen. Misschien heb je een leuke vakantie voor de boeg staan naar een zonnig oord, of misschien vertoef je gewoon thuis in de tuin. Wat je ook aan het doen bent, je mobiele telefoon staat vaak gewoon nog aan.

Je kijkt regelmatig op social media en misschien bellen of appen collega’s je nog steeds gewoon tijdens je vakantie. Je mobiele telefoon kan een flinke bron van stress zijn. Het is daarom helemaal geen gek idee om eens een paar dagen je telefoon met rust te laten. Gewoon even ‘afkicken’ zeg maar. In dit artikel enkele tips om je van je verslaving af te helpen, als je een onbeperkt pakket hebt zoals bijvoorbeeld het Tele2 netwerk heeft kan dit lastig zijn. Je zult na het toepassen van deze tips vast merken dat je veel meer kunt ontspannen. Er zijn ook landen waar een mobiele telefoon verboden gaat worden op scholen.

Inzicht

Als je met iets wilt minderen, moet natuurlijk eerst weten wat de basis is. Je kunt vervolgens meten hoeveel minder je er gebruik van maakt. Er zijn applicaties beschikbaar voor zowel iPhone gebruikers als Android gebruikers. Een goede app is Space – Break Phone Addiction. Hiermee kun je heel gemakkelijk in kaart brengen hoe vaak je nu eigenlijk op je telefoon aan het kijken bent. Erg confronterend om voor het eerst te zien, maar nu heb je in ieder geval een manier om te meten en te kijken of je kunt minderen.

Geluid uit

Als je het geluid van je telefoon aan hebt staan, dan krijg je iedere keer een melding als je een berichtje binnen krijgt. Dit kan zeer afleidend werken, waardoor je een hoop stress kunt opbouwen. Schakel het geluid uit. Nog een handige tip voor als je in diverse Whatsapp groepen actief bent; zet de groepen op ‘stil’. Zo krijg je geen melding op je scherm die je weer kan afleiden. Als je Whatsapp vervolgens opent, krijg je de berichten wel gewoon te zien. Dit kan echt een heel hoop schelen.

Ook kan het helpen om je telefoon gewoon weg te leggen. Als je bijvoorbeeld in de tuin zit, of op kantoor te werken, dan kun je de telefoon gewoon op je slaapkamer laten liggen of in je zak laten zitten in het geval je aan het werk bent. Een bekend spreekwoord; uit het oog is uit het hart en dat is ook zeker aan de orde bij je smartphone. Als je de telefoon niet binnen handbereik hebt, zul je er ook minder snel door worden afgeleid.

We hopen dat je iets hebt aan de tips uit dit artikel en dat je wat kunt gaan minderen met je smartphone. Het went trouwens heel erg snel hoor, binnen een paar dagen weet je niet beter! Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om een voordelig sim only abonnement af te sluiten, zeker interessant als je wat kosten wilt besparen.