Contacten op simkaart zetten – zo werkt het!

Als je een nieuwe telefoon of nieuwe simkaart hebt, dan wil je natuurlijk dat je op het nieuwe toestel dezelfde contacten hebt als op je oude toestel. In de meeste gevallen gebeurd dit echter niet automatisch. Vaak staan de contacten op de oude telefoon namelijk niet op de simkaart, maar in het geheugen van het toestel zelf. In dit bericht leggen we je uit hoe je dit redelijk eenvoudig over kunt gaan zetten op je nieuwe toestel. Wel zo makkelijk!

Als je de simkaart dus overzet van de oude naar de nieuwe telefoon verhuizen de oude contacten niet automatisch mee. Je kunt de contacten op het oude toestel op je simkaart zetten en dan is het probleem opgelost! In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe dit in zijn werking gaat. In dit artikel bespreken we hoe dit werkt op een Android toestel.

Android contacten op simkaart zetten

Op een Android telefoon zet je op de volgende manier contacten over van het interne geheugen van de telefoon naar je simkaart:

  1. Ga naar ‘contacten’
  2. Ga nu naar het tabblad ‘contacten’ waar je een lijst van de mensen te zien krijgt
  3. Klik vervolgens op de menutoets op je toestel
  4. Klik op importeren exporteren
  5. Hier kun je de contacten die in het geheugen van je toestel staan overzetten naar je simkaart
  6. Klik vervolgens op ‘alles selecteren’ er komen nu groene vinkjes voor de contacten te staan
  7. Geef aan dat je de geselecteerde contacten naar de simkaart wilt verplaatsen of kopieren
  8. Binnen enkele minuten staan de contacten op je simkaart

Als je de contacten nu weer wilt importeren op je nieuwe Android telefoon, kies je bij stap 4 ‘importeren’ om de contacten van de simkaart over te zetten naar het geheugen van je nieuwe toestel. Super handig om te weten voor de volgende keer dat je een nieuw toestel hebt. Je hoeft dan niet weer iedereen zijn nummer te gaan vragen of het handmatig over te zetten vanaf je oude telefoon.

Contacten overzetten via de Cloud

Alhoewel bovenstaande methode prima werkt om contacten van het oude toestel over te zetten naar het nieuwe toestel, is het ook mogelijk om dit via de cloud te doen. Dit gaat vaak automatisch. Bij een iPhone worden namelijk de contacten automatisch gesynchroniseerd op je iCloud account. Dat is jouw account op de servers van Apple waar alles wordt opgeslagen.

Als je dan een nieuwe iPhone hebt, log je simpelweg in op je iCloud account en worden de contacten automatisch overgezet op het nieuwe toestel. Bij Android toestellen werkt dit op een vergelijkbare manier, daar zit het echter gekoppeld aan je Google account. Als je dus overstapt naar een nieuw toestel, log dan altijd eerst even in met je gegevens want wellicht worden de contact al automatisch via de cloud overgezet. Je hoeft hier helemaal niets voor te doen, behalve je nieuw toestel verbinden met de iCloud. Dit doe je door je inloggegevens in te vullen, dit wordt tijdens de installatie van het nieuwe toestel gevraagd.

Wil je trouwens geld besparen op je maandelijkse telefoonkosten? Dan is een sim-only abonnement zeker een goed idee. Via onze website vergelijk je alle providers met elkaar.