Veelgestelde vragen

Een sim only abonnement is een mobiel telefoonabonnement waar geen telefoon bijgeleverd wordt. U ontvangt enkel een simkaart van de provider. Op deze pagina vindt u links naar de meest veelgestelde vragen (FAQ) per onderwerp.

Algemene vragen

Voor algemene vragen over sim only, prepaid en  abonnementen.

Bekijk vragen →

Opzeggen

Heb je een vraag over het opzeggen van je sim only abonnement?

Bekijk vragen →

Verlengen

Veelgestelde vragen rondom het verlengen van een sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Bellen

Alle vragen en antwoorden over bellen met je sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Buitenland

Hoe werkt een sim only in het buitenland? Hier vind je de antwoorden.

Bekijk vragen →

Simkaart

Alle vragen over simkaarten bij een sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Wat zijn de voordelen van sim-only abonnement?

Bij een normaal telefoon abonnement van de provider is een deel van de abonnementsprijs gereserveerd voor het afbetalen van de ‘gratis’ telefoon. De telefoon krijg u bij een normaal abonnement dus eigenlijk niet gratis, u betaalt de telefoon af met uw maandelijkse abonnementskosten. Doordat een sim only abonnement een abonnement zonder toestel is zijn deze abonnementen tot wel 80% goedkoper dan normale abonnementen! Ook is het bij veel SIM only-abonnementen veel makkelijker (goedkoper of zelf gratis) om te switchen tussen bundels. Sim only is doorgaans overigens ook veel voordeliger dan prepaid.

Zijn er nadelen bij een sim-only abonnement?

Het enige ‘nadeel’ van abonnementen is dat er geen telefoon bij het abonnement wordt geleverd. U kunt een oude SIM-lock vrije telefoon gebruiken, of een losse (SIM-lock vrije) telefoon of smartphone kopen. Overigens is niet niet echt een nadeel, omdat het abonnement goedkoper is doordat u geen telefoon krijgt. Wist u trouwens dat u met een esim helemaal geen fysieke simkaart meer nodig heeft? De simkaart werkt volledig via internet.

Waarom is sim only abonnement zoveel goedkoper?

Bij een SIM-only abonnement wordt geen telefoon of smartphone meegeleverd. Bij normale abonnementen zijn de maandelijkse prijzen hoger, omdat de ‘gratis’ telefoon daarmee terugbetaald wordt.

Is het mogelijk om mijn huidige nummer te behouden bij het abonnement?

Ja, bij vrijwel alle SIM-only aanbieders is het mogelijk om uw huidige nummer over te nemen. Dit is gratis. Ook als u nu een gewoon abonnement (niet SIM-only) heeft kunt u uw nummer overnemen naar een SIM-only provider. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden van de provider van uw keuze.

Wat is een simkaart?

Een SIM-kaart is een kleine chip die u in uw telefoon kunt plaatsen. Deze chip zorgt ervoor dat uw telefoon met een telecom provider contact maakt. U kunt daarmee bellen en op internet. Als u een SIM-only abonnement bestelt krijg u een SIM-kaart toegezonden.

Wat is een SIM-lock?

Als een telefoon een SIM-lock heeft werkt de telefoon alleen met SIM-kaarten van één vooraf bepaalde telecom provider. Prepaid-telefoons hebben vaak een SIM-lock, omdat de telefoons voor een lage prijs aangeboden worden. Door het SIM-lock heeft de telecomprovider de zekerheid dat de telefoon alleen gebruikt wordt met beltegoed het bedrijf, zodat de sponsoring van de telefoon of smartphone terugverdiend kan worden. Er zijn bedrijven die SIM-lock van de provider kunnen verwijderen voor u. Raadpleeg eerst of dit legaal is, en zoek een vakkundige professional.