Veelgestelde vragen

Een sim only abonnement is een mobiel telefoonabonnement waar geen telefoon bijgeleverd wordt. U ontvangt enkel een SIM-kaart. Op deze pagina vindt u links naar de meest gestelde vragen per onderwerp.

Algemene vragen

Voor algemene vragen over sim only, prepaid en  abonnementen.

Bekijk vragen →

Opzeggen

Heb je een vraag over het opzeggen van je sim only abonnement?

Bekijk vragen →

Verlengen

Veelgestelde vragen rondom het verlengen van een sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Bellen

Alle vragen en antwoorden over bellen met je sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Buitenland

Hoe werkt een sim only in het buitenland? Hier vind je de antwoorden.

Bekijk vragen →

Simkaart

Alle vragen over simkaarten bij een sim only abonnement.

Bekijk vragen →

Wat zijn de voordelen?

Bij een normaal abonnement is een deel van de abonnementsprijs gereserveerd voor het afbetalen van de ‘gratis’ telefoon. De telefoon krijg u bij een normaal abonnement dus eigenlijk niet gratis, u betaalt de telefoon af met uw maandelijkse abonnementskosten. Doordat een sim only abonnement een abonnement zonder toestel is zijn deze abonnementen tot wel 80% goedkoper dan normale abonnementen! Ook is het bij veel SIM only-abonnementen veel makkelijker (goedkoper of zelf gratis) om te switchen tussen bundels.

Zijn er nadelen?

Het enige ‘nadeel’ van abonnementen is dat er geen telefoon bij het abonnement wordt geleverd. U kunt een oude SIM-lock vrije telefoon gebruiken, of een losse (SIM-lock vrije) GSM kopen. Overigens is niet niet echt een nadeel, omdat het abonnement goedkoper is doordat u geen telefoon krijg.

Waarom zoveel goedkoper?

Bij een SIM-only abonnement wordt geen telefoon meegeleverd. Bij normale abonnementen zijn de maandelijkse prijzen hoger, omdat de ‘gratis’ telefoon daarmee terugbetaald wordt.

Is het mogelijk om mijn huidige nummer te behouden?

Ja, bij vrijwel alle SIM-only aanbieders is het mogelijk om uw huidige nummer over te nemen. Ook als u nu een gewoon abonnement (niet SIM-only) heeft kunt u uw nummer overnemen naar een SIM-only aanbieder. Bekijk voor de zekerheid de voorwaarden van de aanbieder van uw keuze.

Wat is een SIM-kaart?

Een SIM-kaart is een kleine chip die u in uw telefoon kunt plaatsen. Deze chip zorgt ervoor dat uw telefoon met een telecomprovider contact maakt. Als u een SIM-only abonnement bestelt krijg u een SIM-kaart toegezonden.

Wat is een SIM-lock?

Als een telefoon een SIM-lock heeft werkt de telefoon alleen met SIM-kaarten van één vooraf bepaalde telecomaanbieder. Prepaid-telefoons hebben vaak een SIM-lock, omdat de telefoons voor een lage prijs aangeboden worden. Door het SIM-lock heeft de telecomprovider de zekerheid dat de telefoon alleen gebruikt wordt met beltegoed het bedrijf, zodat de sponsoring van de telefoon terugverdiend kan worden. Er zijn bedrijven die SIM-lock kunnen verwijderen voor u. Raadpleeg eerst of dit legaal is, en zoek een vakkundige professional.