Sim only abonnement vergelijken

Wil je een sim only abonnement afsluiten? Via onze site vergelijk je de beste deals. Ook als je een sim only met grote of onbeperkte databundel wilt!

✔ Altijd de beste aanbiedingen

Vergelijk via onze website

✔ Ook voor onbeperkt internet

✔ Gratis nummerbehoud

Vergelijk jouw sim only abonnement

Wij ontvangen een commissie van de provider wanneer je via onze website een abonnement afsluit. Hier zitten voor jou geen extra kosten aan. De commissie verschilt per provider, maar ligt tussen de €10 - €60 per afgesloten abonnement. De hoogte van de commissie heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijker. 

Sim only

Klik op het logo van de provider voor het vergelijken van de tarieven

ben sim
hollandsnieuwe simonly
kpn simkaart
lebara sim
simpel sim only
simyo sim
tele2 simkaart
t-mobile sim only
vodafone sim
youfone simkaart
goedkoopste

Goedkoopste sim only vergelijken

Als je een voordelig en betrouwbaar simonly abonnement zoekt met een goede internet bundel, zijn er veel mogelijkheden. De goedkoopste sim only abonnement tarieven bekijk je bovenaan de pagina in de vergelijker. Wil je onze vergelijker gebruiken om je abonnement tarieven te vergelijken? Dan geef je de belminuten en data in voor jouw sim only abonnement en de tool van ons helpt je kiezen bij de diverse abonnementen die er zijn. Je krijgt een mooi en compleet overzicht. Bestel je abonnement daarna direct bij de provider, je kunt natuurlijk ook verlengen bij je eigen provider.

Een sim only-abonnement provider vinden

Bij veel mensen is wel bekend dat KPN een betrouwbare netwerk provider is. Er zijn ook budget sim only aanbieders die gebruik maken van het KPN netwerk, bijvoorbeeld sim-only provider Simyo is daar een goed voorbeeld van. Wil je meer weten over dit abonnement op het KPN netwerk? Lees er op deze pagina alles over en bestel direct.

Over het algemeen is het bereik op het mobiele netwerk van provider KPN netwerk erg compleet en goed, ook binnen gebouwen. Je kunt op dit netwerk dus bellen naar andere nummers en internet gebruiken met je mobiele telefoon waar je maar wilt! Maar er zijn natuurlijk ook veel andere providers te vinden om te bestellen. Je kunt vergelijken via onze website en het abonnement bestel je direct in de shop van de provider, verlengen is ook een optie.

Alles over je bestelling krijg je vanaf dat moment van de sim only-abonnement provider te horen. Je abonnement verlengen is overigens ook een optie. De telefoons zal je zelf moeten regelen, dat is bij een sim only abonnement namelijk niet inbegrepen. Koop bijvoorbeeld een nieuwe telefoon zoals de Apple iPhone 13 met iOS of een mooie Android telefoon. Zoals bijvoorbeeld de samsung galaxy s22 met Android. De keuze is compleet aan jezelf. Wil je meer over bepaalde telefoons weten? Bekijk bijvoorbeeld reviews van alle telefoons op je lijstje via Youtube om de beste keuze te maken. Of bekijk alles via reviews van een betrouwbare partij als de Consumentenbond. Wil je meer weten over een bepaald abonnement? Bekijk alle aanbiedingen en tarieven hierboven in de vergelijker en bestel het abonnement direct, of kies voor verlengen. Wellicht is er nog een leuke korting te vinden op het netwerk van jouw keuze!

Sim only providers

Een sim only abonnement van alle providers zijn erg goed inzetbaar voor particulieren en bedrijven. Het kan ook een vervanging zijn voor je telefoon thuis. Bij sommige abonnementen kunnen werknemers ook zonder kosten naar een onderling telefoonnummer zakelijk bellen. Alles op het gebied van bellen onderling is dan voorzien. Vergelijk via bovenstaande tool de diverse abonnementen van bijvoorbeeld KPN, Simyo, Youfone, Tele2, T-mobile, Vodafone en andere telefoon providers.

T-Mobile sim only provider, netwerk & sim only abonnement

Provider T-Mobile is tevens een grote speler op de telecom markt in Nederland. Ze zijn #3 van ons land. Oorspronkelijk komt de telefoon en netwerk provider overigens uit Duitsland.

Ze hebben provider Orange overgenomen en hadden toen direct een groot aandeel van de telefoon klanten van de mobiel internet markt. Bovenaan de pagina kun je T-mobile vergelijken voor jouw goedkope sim only abonnement. Uiteraard wanneer onbeperkt bellen of internet tegen gunstige tarieven je aanspreekt is dit ook mogelijk op het netwerk van T-mobile.

Vodafone sim-only provider, netwerk & abonnement

In Nederland is het netwerk van Vodafone zeker ook een bekende telefoon provider. Maar wist je dat het 1 van de grootste netwerk providers wereldwijd is? In veel steden zijn Vodafone winkels gevestigd, maar je kunt ook gemakkelijk online jouw abonnement afsluiten. De netwerk provider heeft een zeer brede netwerk dekking en deals voor thuis met bijvoorbeeld Ziggo, ook wel VodafoneZIggo genoemd. Handig als je daar al klant bent en korting op de facturen wilt. Vergelijk hierboven een abonnement en bestel direct!

Dit maakt het zeer interessant om Vodafone sim only abonnement te bestellen in combinatie met bellen voor thuis. Kies via bovenstaande abonnement telefoon vergelijker de aanbieding voor mobiel internet (selecteer de provider aan de bovenkant). De provider heeft ook een abonnement onbeperkt bellen mogelijkheid op het netwerk.

aanbiedingen vergelijken

De beste sim only aanbiedingen vergelijken?

Twijfel je nog of sim only iets voor je is? Kies dan voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is bij bepaalde netwerk providers, zodat je nergens aan vast zit. Let ook op de aansluitkosten. Wil je maandelijks opzeggen? Deze contracten zijn doorgaans iets duurder dan een telefoon abonnement voor 1 of 2 jaar. Leg je jezelf voor langere tijd vast, dan krijg je korting op de tarieven. Dus het is aan jou om te bepalen of je flexibiliteit wilt en nergens aan vast wilt zitten of juist extra korting op de tarieven wilt bij je abonnement op het netwerk.

Hoge telefoonrekening achteraf is vervelend, is sim only de oplossing?

Kan jij je nog herinneren dat je een hoge telefoon factuur had doordat je toch een te kleine telefoon bundel genomen had bij je mobiele telefoon? De tarieven bij sim only zijn een stuk lager. Die tijden zijn nu helemaal voorbij door voordelige deals! Er is ook nog de optie voor een abonnement met onbeperkt bellen. Maar ook weinig belminuten (bijvoorbeeld 200 min) en sms’jes en veel data is 1 van de opties. De keuzes zijn helemaal aan jou als klant! Bij de overstap komen soms wel aansluitkosten kijken, die betaal je dan eenmalig en daarna kan het besparen beginnen.

Zo kunnen klanten blijven bellen binnen je maandelijks opzegbare abonnement bundel, maar vooral veel gebruik maken van het internet op het netwerk. Over nummerbehoud: je krijgt dit overigens gratis bij de overstap naar een goedkoop sim only abonnement netwerk. Je vorige provider onderneemt hiervoor actie en zorgt ervoor dat je jouw telefoonnummer mee kunt nemen naar het netwerk van je nieuwe telefoon provider.

Bundel aanpassen bij sim only abonnement

Voor een maandelijks opzegbaar abonnement kunnen klanten overigens iedere maand heel gemakkelijk de bundel aanpassen voor met de beste aanbiedingen. Gemakkelijk inloggen via je eigen instellingen pagina of de app van de provider. Bij een probleem bel je natuurlijk met de klantenservice voor alle mogelijke hulp met je abonnement. Ook wanneer je veel gebruik maakt van internet en veel download op je mobiel kun je dat heel gemakkelijk aanpassen bij de meeste providers. Je kunt in je eigen pagina op internet ook de factuur bekijken. Dit kan bij de meeste providers ook in de app. Het betalen van de factuur gaat bij veel providers middels automatische incasso. Er zijn soms ook andere opties om te betalen, dat kan per provider verschillen.

We hebben een sim only abonnement vergelijker voor je gemaakt van de beste maandelijks opzegbaar aanbieders voor het goedkoopste abonnement, natuurlijk ook zakelijk. Vergelijk bovenaan je telefoon abonnement van diverse providers, ook voor onbeperkt bellen. Bestel vervolgens in de shop van de netwerk provider. Hulp nodig? Neem dan contact op met de klantenservice van de provider.

We weten allemaal hoe vervelend het is om bij te moeten betalen voor je mobiel abonnement aan het einde van de maand, omdat je meer internet hebt verbruikt dan er in je bundel zat. Kies je voor een goedkoop sim only abonnement dan wil je natuurlijk niet aan het einde van de mnd alsnog moeten bijbetalen voor de resterende minuten aan de provider.

De nadelen van prepaid internet

Om nog maar te zwijgen over prepaid mobiel internet, als je tegoed op is kun je er geen gebruik meer van maken en moet je weer opwaarderen. En de tarieven liggen ook veel hoger bij prepaid. Dat is wel het verschil tussen abonnement sim only en prepaid. Wij verzamelen alle sim-only aanbiedingen en acties in de vergelijkingstool. Je leest hier de voor- en nadelen per provider van het goedkoopste mobiel abonnement.

direct afsluiten

Direct sim only afsluiten via onze website

Direct een abonnement afsluiten kan natuurlijk via onze website. Kies jij voor een 2 jarig contract of ga je voor maandelijks opzegbaar abonnement? Of misschien toch een 1 jarig contract voor je sim-only abonnement? De keuze is enorm! Bij het vergelijken is het ook handig om naar de aansluitkosten te kijken. Die betaal je eenmalig, maar kunnen toch wel zorgen voor nog een extra besparing.

Onbeperkte sim only bundel niet altijd noodzakelijk

Het is belangrijk om te realiseren dat een onbeperkt abonnement echt niet altijd noodzakelijk is. Als je op dit moment een combinatie abonnement hebt (telefoon en abonnement samen) en het is afgelopen, dan betaal je je waarschijnlijk compleet blauw aan je telefoonrekening en dat terwijl je vaak een vrij kleine databundel krijgt van de provider. Bij een sim only abonnement is dit niet aan de orde.

Sim only internet met kleine databundel

Meestal hebben deze abonnementen een databundel van 500 MB – 2 GB. Niet zo vreemd dat je daar steeds overheen gaat! Een mobiel sim-only abonnement heeft maandelijks veel lagere tarieven, dus je kunt gemakkelijk een grotere bundel nemen en dat terwijl je lagere tarieven gaat betalen voor het abonnement. Is de geraamde data toch te weinig? Dan pas je het gewoon weer aan bij de netwerk provider. Dit kan vaak ook in de app van de provider.

Sim-only onbeperkt bellen

Als je veel belt kun je ook voor 1000 belminuten simonly of zelfs unlimited bellen op het netwerk kiezen! Vrijwel alle maandelijks opzegbare abonnementen hebben 4G netwerk internet beschikbaar voor het sneller internet, vergelijk op bovenaan de pagina alle sim only aanbiedingen en plaats je bestelling. Je kunt bij veel providers ook kiezen voor het 5G netwerk, voor nog snellere internet en download snelheden.

Sim only zonder internet is ook een optie

Vrijwel niemand zal het doen, maar je kunt ook de keuze maken om zonder internet een abonnement af te sluiten, dat maakt het dus alleen maar nog goedkoper! De meeste mensen zullen toch een mobiele databundel willen om bijvoorbeeld te kunnen appen buiten de deur. Maar als je dat niet wilt, scheelt dat flink in de maandelijkse kosten.  

Wanneer je in het bezit bent van een smartphone is mobiel internet zeker prettig. Thuis, in de trein, op school of werk en op ieder ander moment dat je informatie nodig hebt kun je dat gewoon via je telefoon opzoeken. Maar als je veel thuis bent of een oude telefoon hebt zonder internet, kan een sim only-abonnement zonder je internetbundel zeker een optie zijn bij 1 van de providers. Natuurlijk heeft ook iedere provider voicemail, zodat je zelfs je vaste telefoon zou kunnen vervangen.

Je eigen nummer blijven gebruiken bij sim only en toch korting krijgen

Wil jij  hetzelfde nummer behouden? Dat is uiteraard mogelijk en kun je tijdens je bestelling aangeven. De goedkoopste sim only is een abonnement zonder nieuwe telefoon. Doordat je alleen een abonnement om te bellen, sms’en en te internetten afsluit, is dit vaak velen malen goedkoper bij de provider. Wil je dus goedkoop mobiel bellen, is het een goede keuze! Combineer je bestelling daarom met een goedkope telefoon. Je kunt kiezen om het sim-only abonnement maandelijks opzegbaar te maken bij de meeste providers. Ook als je een data only abonnement hebt. Vergelijk op onze website de verschillende abonnementen van providers met elkaar.

4G

4G sim only voor snel internet

Niet iedereen heeft natuurlijk een simonly onbeperkt internet bundel nodig. Gemiddeld verbruik van iemand met een telefoon ligt tussen de 1000 tot 2000 MB per maand! Kijk je veel filmpjes via 4G netwerk of 5G zal het netwerk verbruik van je abonnement wel behoorlijk hoger zijn. Maak jij gebruik van veel data? Je kunt je eigen bundel samenstellen en zo een goedkoop abonnement vinden. Of je nu een jaar of een maand abonnement neemt, er is keuze genoeg.

Natuurlijk ook op het moment dat je verlengen overweegt bij jouw provider. Heb je nog traag internet? Kies dan direct voor sim only 4g netwerk voor een upgrade! Of bekijk de providers die het 5G netwerk aanbieden. 

Zo zijn er verschillende databundels (MB’s die jij mag verbruiken per maand). Je kunt kiezen voor een bundel van bijvoorbeeld 2 GB, 8 GB of zelfs tientallen GB extra per maand. Ook onbeperkt internet behoort tot de mogelijkheden op het netwerk van sommige sim only abonnementen.

Als je telefoon het ondersteund, kan een e-sim bij sommige providers ook worden gebruikt. Daarmee heb je geen fysiek sim kaartje meer, maar gaat het allemaal digitaal op het netwerk. 

binnen de EU

Sim only binnen de E.U. ook mogelijk

Tegenwoordig mag je naast vanuit Nederland overigens je bundel ook in het buitenland (EU landen) gebruiken. Ga je naar het buitenland binnen Europa dan heb je dus geen gedoe meer tijdens de vakanties met het netwerk of het omwisselen van je simkaart. Op jouw persoonlijke abonnement pagina kun je gemakkelijk alle info zien, zoals hoeveel MB je nog over hebt voor de komende maanden. De meeste providers hebben overigens ook een app waar dit zichtbaar is. En je kunt ook soms een esim gebruiken, mits je telefoon het ondersteund.

Bijkopen als sim only internet bundel op is 

Heb je deze maand teveel data verbruikt met je telefoon op het netwerk? Dan kun je voor een enkele euro’s extra per maand je bundel upgraden naar een hoger datalimiet. Door drukte geen tijd? Het is vaak zo geregeld in de app. Meestal stuurt de provider hier een berichtje of SMS over, of je kunt dit instellen in de app.  Kom je er aan het einde van de maand achter dat je toch minder data verbruikt op het netwerk dan je had gedacht? Dan kun je een paar euro besparen per maand elke maand weer, en je datalimiet verlagen op je simkaart. Zo heb je altijd het beste sim only abonnement voor jouw situatie! Bij de diverse providers is dit mogelijk.

4G of 5G sim only voor razendsnel internet op iPhone of android toestel

De sim only bundels zijn overzichtelijk, en je weet precies wat je krijgt. Heb je een telefoon met 4G netwerk of 5G mogelijkheden? Ook dan kan een sim only abonnement veel voor je doen! Je hoeft met een onbeperkte bundel ook niet meer buiten je bundel te gaan met je simkaart. Alhoewel een onbeperkte bundel prettig kan zijn, is het niet voor iedereen noodzakelijk. Je kunt ook eens in de gaten houden hoeveel data je nu precies verbruikt uit je bundel en op basis daarvan een selectie maken. Een grote bundel is vaak voordeliger dan een onbeperkte bundel bij de meeste providers. 

nummerbehoud

Sim only met nummerbehoud, wel zo makkelijk

Uiteraard zijn de onbeperkt internet abonnementen van de providers ook geschikt om mee te bellen en sms’en met nummerbehoud. Je nummer behouden en overzetten naar een nieuwe simkaart is bij alle providers gratis. 

Hoe werkt nummerbehoud bij sim only abonnement?

Tijdens het bestellen van je nieuwe abonnement geef je aan dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud bij de provider. Jouw nieuwe provider neemt vervolgens contact op met je oude provider om je huidige telefoonnummer over te nemen naar het nieuwe netwerk. Je oude nummer zal vervolgens opnieuw aan je simkaart gekoppeld worden. Zodra je de nieuwe simkaart van je nieuwe provider activeert, gaat je nummer over op het nieuwe netwerk. Op deze manier ervaar je zo min mogelijk problemen met de overschakeling van provider en blijf je in feite altijd bereikbaar op hetzelfde telefoonnummer, met een andere simkaart.

maandelijks aanpasbaar

Sim only bundels maandelijks aanpasbaar

Veel van deze bundels zijn maandelijks opzegbaar via je eigen instellingen pagina, of via de app van de provider. Dit is enkel als je hiervoor hebt gekozen bij het afsluiten. De kosten voor een maandelijks opzegbaar abonnement liggen vaak iets hoger bij de meeste providers. Maar je kunt natuurlijk ook een 2 jarig abonnement afsluiten bij de provider om nog lagere kosten te hebben.

300 belminuten voldoende voor jouw sim only abonnement?

Ons advies is om voor ongeveer 300 minuten per maand te gaan. Tenzij je natuurlijk erg veel belt, dan kun je een hogere bundel nemen. Over het algemeen zul je aan 300 minuten voldoende hebben, zodat je achteraf geen verassingen krijgt. Doe vooraf wat onderzoek hoeveel je nodig hebt. Iedereen maakt tegenwoordig natuurlijk gebruik van Whatsapp, dus bellen we minder via onze telefoon. Het is overigens ook mogelijk om kosteloos te bellen via Whatsapp met je vrienden of vriendinnen via je telefoon. Hiervoor heb je wel data nodig, maar als je gebruik maakt van WIFI in je woning is kost het natuurlijk geen data uit je netwerk bundel van de provider.

Onbeperkt bellen is ook een optie

Bij Vodafone, Tele2 en verschillende andere providers heb je zelfs de mogelijkheid om met je abonnement onbeperkt te bellen via je telefoon. Voor sommige mensen een uitkomst. Maar met een onbeperkte internet bundel kun je natuurlijk ook internetbellen, hier kunnen overigens wel voorwaarden aan verbonden zijn. Vaak werken de providers met een zogenaamde ‘fair use policy’. Deze verschillen per provider.