Vergelijk sim only abonnementen

Wil je een sim only abonnement afsluiten? Via onze site vergelijk je de beste deals. Ook als je een sim only met grote of onbeperkte databundel wilt!

✔ Altijd de beste aanbiedingen

Vergelijk via onze website

✔ Ook voor onbeperkt internet

✔ Gratis nummerbehoud

Vergelijk jouw sim only abonnement

Wij ontvangen een commissie van de provider wanneer je via onze website een abonnement afsluit. Hier zitten voor jou geen extra kosten aan. De commissie verschilt per provider, maar ligt tussen de €10 - €60 per afgesloten abonnement. De hoogte van de commissie heeft geen invloed op de uitkomst van de vergelijker. 

Sim only providers

Klik op het logo van de sim only provider voor meer informatie

ben sim only
hollandsnieuwe sim only
kpn sim only
lebara sim only
simpel sim only
simyo sim only
tele2 sim only
t-mobile sim only
vodafone sim only
youfone sim only

Goedkoopste sim only vergelijken

Als je een voordelig en betrouwbaar sim only abonnement zoekt, zijn er veel mogelijkheden voor een sim only abonnement. Het goedkoopste sim only abonnement bekijk je bovenaan de pagina. Je geeft de belminuten en data in en de tool maakt direct een vergelijking voor je. 

Diverse providers

Bij veel mensen is wel bekend dat KPN een betrouwbare sim only abonnement partij is. Er zijn ook budget aanbieders die gebruik maken van het KPN netwerk, bijvoorbeeld provider Simyo is daar een goed voorbeeld van.

Over het algemeen is het bereik op het KPN netwerk erg goed, ook binnen gebouwen. Je kunt op dit sim only netwerk dus bellen en data gebruiken met je mobiele telefoon waar je maar wilt! Maar er zijn natuurlijk ook veel andere aanbieders te vinden. Je kunt vergelijken via onze website en direct afsluiten op de website van de provider.

Zowel voor particulieren als bedrijven

Dit maakt het abonnement erg goed inzetbaar voor particulieren en bedrijven. Bij sommige sim only abonnementen kunnen werknemers ook zonder kosten onderling bellen. Vergelijk via bovenstaande sim only tool de diverse abonnementen van KPN.

Provider T-Mobile is tevens een grote speler op de nieuwe sim only markt in Nederland. Ze zijn #3 in ons land. Oorspronkelijk komt de provider overigens uit Duitsland.

Ze hebben provider Orange & Ben overgenomen en hadden toen direct een groot aandeel van de mobiel internet markt. Bovenaan de pagina kun je T-mobile vergelijken voor jouw goedkope abonnement. Uiteraard wanneer onbeperkt bellen je aanspreekt is dit ook mogelijk. In Nederland is Vodafone zeker een bekende provider. Maar wist je dat het 1 van de grootste netwerk providers wereldwijd is? In veel steden zijn Vodafone winkels gevestigd, maar je kunt ook gemakkelijk online jouw sim only abonnement afsluiten. De provider heeft een zeer brede dekking en deals met bijvoorbeeld Ziggo.

Dit maakt het zeer interessant om Vodafone sim only af te sluiten. Kies via bovenstaande sim only vergelijker de aanbieding voor mobiel internet (selecteer de provider aan de bovenkant). De provider heeft ook een onbeperkt bellen mogelijkheid.

De beste sim only aanbiedingen vergelijken

Twijfel je nog of het iets voor je is? Een sim only abonnement is vrijwel zeker geschikt voor jou. Er zijn ook abonnementen die maandelijks opzegbaar zijn bij bepaalde providers, zodat je nergens aan vast zit. De maandelijkse opzegbare contracten zijn doorgaans iets duurder dan een contract voor 1 of 2 jaar. Dus het is aan jou om te bepalen of je flexibiliteit wilt of juist extra korting.

Hoge telefoonrekening achteraf is vervelend

Kan jij je nog herinneren dat je een hoge telefoon rekening had doordat je toch een te kleine bundel genomen had bij je mobiele telefoon? De kosten bij sim only zijn een stuk lager. Die tijden zijn nu helemaal voorbij door voordelige sim only deals! Er is ook nog de optie voor sim only abonnement onbeperkt bellen. Maar ook weinig belminuten (bijvoorbeeld 200 min) en sms’jes en veel data zijn natuurlijk af te sluiten. De keuze is helemaal aan jou!

Zo kun je blijven bellen binnen je maandelijks opzegbare sim only bundel, maar vooral veel gebruik maken van het internet. Nummerbehoud is overigens gratis bij de overstap naar een goedkoop sim only abonnement.

Bundel aanpassen

 Met een sim only maandelijks opzegbaar abonnement kun je overigens iedere maand heel gemakkelijk je sim only bundel aanpassen voor met de beste sim only aanbiedingen. Gemakkelijk via je eigen instellingen pagina. Ook wanneer je veel gebruik maakt van internet op je mobiel kun je dat heel gemakkelijk aanpassen.

We hebben een sim only vergelijking voor je gemaakt van de beste sim only maandelijks opzegbaar aanbieders voor het goedkoopste abonnement, natuurlijk ook zakelijk. Vergelijk bovenaan je mobiel abonnement, ook voor onbeperkt bellen.

We weten allemaal hoe vervelend het is om bij te moeten betalen voor je mobiel abonnement aan het einde van de maand, omdat je meer internet hebt verbruikt dan er in je bundel zat. Kies je voor een goedkoop sim only abonnement dan wil je natuurlijk niet aan het einde van de maand alsnog moeten bijbetalen.

De nadelen van prepaid

Om nog maar te zwijgen over prepaid mobiel internet, als je tegoed op is kun je er geen gebruik meer van maken. Dat is wel een groot verschil tussen sim only en prepaid. Wij verzamelen alle aanbiedingen en acties in de vergelijkingstool. Je leest hier de voor- en nadelen per sim only provider van het goedkoopste mobiel abonnement.

Sim only direct afsluiten via onze website

Direct afsluiten kan natuurlijk via onze website. Kies jij voor een 2 jarig contract of ga je voor maandelijks opzegbaar? Of misschien toch een 1 jarig contract?

Onbeperkte bundel niet altijd noodzakelijk

 Het is belangrijk om te realiseren dat een sim only onbeperkt abonnement echt niet altijd noodzakelijk is. Als je op dit moment een combinatie abonnement hebt (telefoon en abonnement samen), dan betaal je je waarschijnlijk blauw aan je telefoonrekening en dat terwijl je vaak een vrij kleine databundel krijgt. Meer informatie lees je hier.

Kleine databundel

Meestal hebben deze abonnementen een databundel van 500 MB – 2 GB. Niet zo vreemd dat je daar steeds overheen gaat! Een mobiel sim only abonnement is maandelijks vaak stukken goedkoper, dus je kunt gemakkelijk een grotere bundel nemen en dat terwijl je minder gaat betalen.

Onbeperkt bellen

Als je veel belt kun je ook voor 1000 belminuten of zelfs onbeperkt bellen kiezen! Vrijwel alle maandelijks opzegbare sim only abonnementen hebben 4G netwerk internet beschikbaar voor het sneller internet, vergelijk op bovenaan de pagina alle aanbiedingen. Je kunt ook kiezen voor het 5G netwerk, voor nog snellere internet snelheden.

Zonder internet ook een optie

Vrijwel niemand zal het doen, maar je kunt ook de keuze maken om zonder internet af te sluiten, dat maakt het alleen maar nog goedkoper! De meeste mensen zullen toch een mobiele databundel willen om bijvoorbeeld te kunnen appen buiten de deur. Maar als je dat niet wilt, scheelt dat flink in de maandelijkse kosten.  

Wanneer je in het bezit bent van een smartphone wil je is mobiel internet zeker prettig. Thuis, in de trein, op school of werk en op ieder ander moment dat je informatie nodig hebt kun je dat gewoon via je smartphone opzoeken. Maar als je veel thuis bent of een oude telefoon hebt zonder internet, kan een abonnement zonder internetbundel zeker een optie zijn.

Je eigen nummer blijven gebruiken

Wil jij  hetzelfde nummer behouden? Dat is uiteraard mogelijk. De goedkoopste sim only is een abonnement zonder nieuwe telefoon. Doordat je alleen een abonnement om te bellen, sms’en en te internetten afsluit, is dit vaak velen malen goedkoper. Wil je dus goedkoop mobiel bellen, is het een goede keuze! Sim only met een goedkope simkaart winnen daarom ook aan populariteit. Je kunt kiezen om het abonnement maandelijks opzegnbaar te maken bij de meeste providers. Ook als je een data only abonnement hebt. Vergelijk op onze website de verschillende abonnementen met elkaar.

4G Sim Only voor snel internet

Niet iedereen heeft natuurlijk een onbeperkt internet bundel nodig. Gemiddeld verbruik van iemand met een smartphone ligt tussen de 1000 tot 2000 MB per maand! Kijk je veel filmpjes via 4G of 5G zal het verbruik wel behoorlijk hoger zijn. Maak jij gebruik van veel data? Je kunt je eigen sim only bundel samenstellen en zo een goedkoop sim only abonnement vinden. Of je nu een jaar of een maand abonnement neemt, er is keuze genoeg. Natuurlijk ook op het moment dat je wilt verlengen. Heb je nog traag internet? Kies dan direct voor sim only 4g voor een upgrade! Of bekijk de providers die het 5G netwerk aanbieden.

Zo zijn verschillende databundels (MB’s die jij mag verbruiken per maand). Je kunt kiezen voor een bundel van bijvoorbeeld 2 GB, 8 GB of zelfs tientallen GB’s per maand. Ook onbeperkt internet behoort tot de mogelijkheden bij sommige sim only abonnementen.

Sim only binnen de E.U. ook mogelijk

Tegenwoordig mag je overigens je bundel ook in het buitenland (EU landen) gebruiken, dus geen gedoe meer tijdens de vakanties. Op jouw persoonlijke pagina kun je gemakkelijk zien hoeveel MB je nog over hebt voor de komende maanden. De meest providers hebben overigens ook een app waar dit zichtbaar is.

Bijkopen als bundel op is

Heb je deze maand teveel data verbruikt? Dan kun je voor een enkele euro’s extra per maand je sim only bundel upgraden naar een hoger datalimiet. Meestal stuurt de provider hier een berichtje over, of je kunt dit instellen in de app.   Kom je er aan het einde van de maand achter dat je toch minder data verbruikt dan je had gedacht? Dan kun je een paar euro besparen per maand elke maand weer, en je sim only datalimiet verlagen zo heb je altijd de beste sim only abonnementen! Bij de diverse sim only providers is dit mogelijk.

4G of 5G voor razendsnel internet

De sim only bundels zijn overzichtelijk, en je weet precies wat je krijgt. Heb je een telefoon met 4G of 5G mogelijkheden? Ook dan kan een sim only abonnement veel voor je doen! Je hoeft met een onbeperkte bundel ook niet meer buiten je bundel te gaan. Alhoewel een onbeperkte bundel prettig kan zijn, is het niet voor iedereen noodzakelijk. Je kunt ook eens in de gaten houden hoeveel data je nu precies verbruikt uit je bundel en op basis daarvan een selectie maken. Een grote bundel is vaak voordeliger dan een onbeperkte bundel. 

Sim only met nummerbehoud, wel zo makkelijk

Uiteraard zijn de onbeperkt internet abonnementen van de sim only providers ook geschikt om mee te bellen en sms’en met nummerbehoud. Je nummer behouden is bij alle providers gratis. 

Hoe werkt nummerbehoud?

Tijdens het bestellen van je nieuwe abonnement geef je aan dat je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Jouw nieuwe provider neemt vervolgens contact op met je oude provider om je huidige telefoonnummer over te nemen. Je oude nummer zal vervolgens aan je nieuwe simkaart gekoppeld worden. Zodra je de nieuwe simkaart van je nieuwe provider activeert, gaat je nummer over. Op deze manier ervaar je zo min mogelijk problemen met de overschakeling en blijf je in feite altijd bereikbaar.

Sim only bundels maandelijks aanpasbaar

Veel van deze sim only bundels zijn maandelijks opzegbaar via je eigen instellingen pagina. Dit is enkel als je hiervoor hebt gekozen bij het afsluiten. De kosten voor een maandelijks opzegbaar abonnement liggen vaak iets hoger. Maar je kunt natuurlijk ook een 2 jarig abonnement afsluiten om nog lagere kosten te hebben.

300 belminuten voldoende

Ons advies is om voor ongeveer 300 minuten per maand te gaan. Tenzij je natuurlijk erg veel belt, dan kun je een hogere bundel nemen. Over het algemeen zul je aan 300 minuten voldoende hebben, zodat je achteraf geen verassingen krijgt. Doe vooraf wat onderzoek hoeveel je nodig hebt. Iedereen maakt tegenwoordig natuurlijk gebuik van Whatsapp, dus bellen we minder. Het is overigens ook mogelijk om kosteloos te bellen via Whatsapp met je vrienden of vriendinnen. Hiervoor heb je wel data nodig, maar als je gebruik maakt van WIFI in je woning is kost het natuurlijk geen data uit je bundel.

Onbeperkt bellen is ook een optie

Bij Vodafone, Tele2 en verschillende andere providers heb je zelfs de mogelijkheid om met je abonnement onbeperkt te bellen. Voor sommige mensen een uitkomst. Maar met een onbeperkte internet bundel kun je natuurlijk ook met internetbellen, hier kunnen overigens wel voorwaarden aan verbonden zijn. Vaak werken de providers met een zogenaamde ‘fair uwe policy’. Deze verschillen per sim only provider.