Veelgestelde Vragen (FAQ) > Buitenland vragen > Onbeperkt internet en buitenland, hoe werkt het?

Onbeperkt internet en buitenland, hoe werkt het?

Ga je naar het buitenland met een onbeperkt internet bundel en wil je weten hoe het nu precies zit? Want steeds meer apps vereisen internet om goed te werken. Als je lekker op een strandbedje ligt te zonnen op vakantie, kan het prettig zijn om een beetje te surfen en appen met vrienden.

Als het hotel een WIFI verbinding heeft dan kun je daar uiteraard gebruik van maken. Zit je in Nederland met een onbeperkt internet abonnement, dan kun je daar uiteraard gebruik van maken. In het buitenland zijn de regels vaak anders.

Roaming kosten binnen de EU afgeschaft

Nu heb je misschien wel gehoord dat de roaming kosten binnen de EU zijn afgeschaft. Wat betekent dat je jouw sim only bundel ook in andere EU landen kunt gebruiken. Geen problemen dus zou je denken? Toch is dit niet altijd het geval. Er is namelijk een uitzondering voor abonnementen met onbeperkt internet of onbeperkt bellen.

Fair Use Policy buitenland

Het verschilt per provider wat de regels zijn voor je onbeperkte internet of bellen telefoonabonnement. Je kunt het terugvinden in de Fair Use Policy van je provider. Deze policy staat meestal wel op de website van de de provider. Er staat eigenlijk altijd in aangegeven wat de limieten zijn binnen de EU. Zorg dat je dit goed in de gaten hebt voordat je op vakantie gaat binnen de EU. Zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan. Meer buitenland vragen kun je via onze website bekijken.