Veelgestelde Vragen (FAQ) > Verlengen vragen > Overstappen naar andere sim only provider, waar moet ik op letten?

Overstappen naar andere sim only provider, waar moet ik op letten?

Loopt het abonnement dat je nu hebt af? En overweg je om misschien over te stappen naar een andere provider? Wellicht een sim-only provider om kosten te besparen? Dan is het goed om de volgende tips door te lezen. Zo maak je een goede keuze die goed bij jou past.

Wanneer vervalt je huidige abonnement?

Als je wilt gaan overstappen naar een andere provider, is het belangrijk dat je weet wanneer je oude abonnement precies afloopt. Meestal kun je dit eenvoudig opvragen bij je huidige provider door in te loggen op het online systeem. De meeste providers hebben trouwens ook een app waar je dit vaak eenvoudig in kunt terugvinden. Als het nog even duurt voordat het abonnement afloopt, dan kun zul je nog even geduld moeten hebben. Of alvast een tweede sim only abonnement afsluiten bij de nieuwe provider, die keuze is aan jou.

Wat heb je nodig voor abonnement?

Voordat je een goede vergelijking tussen de nieuwe providers kunt gaan maken moet je natuurlijk wel weten wat je precies voor bundel nodig hebt. Je abonnement bestaat namelijk doorgaans uit een belbundel en een internetabonnement. Als je wilt gaan vergelijken is het goed om te weten hoeveel belminuten je nodig hebt en hoeveel data je gebruikt. Meestal is het een goede basis om te kijken naar je huidige provider en daar vanuit te gaan bij het vergelijken. Als je iedere maand moet bijbetalen omdat je meet belminuten en data verbruikt is het natuurlijk beter om een iets hoger abonnement te nemen.

Zodra je een goed beeld hebt van je wensen, kun je via onze website de providers met elkaar gaan vergelijken. Je geeft aan hoeveel data en belminuten je wilt en krijgt de beste deals getoond. Afsluiten is vervolgens heel erg eenvoudig, ook als je gebruik wilt maken van nummerbehoud. Via onze website zijn meer verlengen vragen te bekijken.