Veelgestelde Vragen (FAQ) > Verlengen vragen > Welke contractduur is geschikt voor mij?

Welke contractduur is geschikt voor mij?

Ga je een sim only abonnement afsluiten? Dan maak je een verstandige keuze! Want met een sim only ben je vaak erg voordelig uit. Er zijn echter wel wat zaken waar je op met letten bij het vergelijken. Want je hebt namelijk nogal wat keuze als het gaat om een sim-only abonnement.

We bespreken welke contractsduur voor jou geschikt is. Dit kan namelijk al snel enkele euro’s per maand schelen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een sim only maandelijks opzegbaar of een 1 jarig of zelfs 2 jarig abonnement. De meeste korting en laagste maandelijkse kosten krijg je bij een 2 jarig abonnement. Voor een maandelijks opzegbaar abonnement betaal je doorgaans het meeste bij de providers. Als je gaat overstappen is nummerbehoud natuurlijk altijd mogelijk.

Wil je iedere maand opzeggen?

Sommige mensen vinden het fijn om iedere maand hun abonnement op te kunnen zeggen. Daar is iets voor te zeggen. Als er een andere goede deal voorbij komt, dan kun je heel gemakkelijk switchen zonder lange opzegtermijn. Daarnaast kan het prettig zijn voor mensen die regelmatig naar het buitenland gaan voor langere periode. Ze kunnen hun abonnement dan gewoon opzeggen en weer opnieuw aanvragen zodra ze weer langer in Nederland zijn. De kosten voor een maandelijks opzegbaar abonnement zijn doorgaans wel wat hoger. Je betaald al snel enkele euro’s per maand extra om maandelijks op te kunnen zeggen. Alhoewel we de aantrekking hiervan wel snappen, denken wij dat het voor de meeste Nederlanders verstandig is om een 1 jarig of 2 jarig abonnement af te sluiten. Je bespaart hier immers mee op de maandelijkse kosten.

1 jarig of 2 jarig abonnement afsluiten

Ben jij niet zo gefocust op de flexibiliteit die maandelijks opzegbare abonnementen bieden en wil je gewoon de laagste maandelijkse kosten? Dan is het een beter idee om voor een 1 jarig of 2 jarig abonnement te kiezen. In het contract leg je jezelf voor die periode vast en je weet precies wat je iedere maand moet betalen. Mocht je over je bundel heen gaan, dan kunnen de kosten iets hoger zijn, maar zorg ervoor dat je data bespaart en dat dit niet gebeurd. Nadat de contractperiode van 1 of 2 jaar is afgelopen, gaat dit abonnement over naar een maandelijks opzegbaar abonnement. Je kunt tegen die tijd weer eens gaan vergelijken of er niet een betere deal te vinden is bij een andere provider. Dit kan via onze website. Heb je nog meer verlengen vragen? Ze zijn via onze website op te vragen.