Hoeveel data gebruikt Google Maps navigatie op je telefoon?

Steeds meer mensen maken gebruik van de mogelijkheid om de Google Maps app op hun telefoon als navigatiesysteem te gebruiken. De app is op telefoons met Android besturingssysteem standaard geïnstalleerd en ook op Apple smartphones is installatie mogelijk. Vervolgens kan je hiermee locaties in de hele wereld opzoeken en Google Maps kan je dus ook helpen bij het navigeren van een route naar deze locaties. Met het Youfone netwerk kom je zo altijd op de juiste bestemming aan!

Handig als je met de auto op vakantie gaat naar het buitenland en daar niet bekend bent met de wegen. Een vraag die veel mensen hebben is dan hoeveel data Google Maps navigatie precies op hun telefoon gebruikt. Je hebt immers internet nodig om de mobiele app te gebruiken. Het antwoord op deze vraag zal je zeker verrassen.

MB’s per uur rijden

Wat veel mensen zal verrassen is dat het navigeren via Google Maps geen MB’s aan data zal verbruiken. Je locatie op de kaart wordt namelijk bepaald via GPS en hier is geen internet voor nodig. Je zal je dan misschien afvragen waarom dan toch een internetverbinding actief moet zijn om de navigatie te gebruiken.

Dit komt omdat de app wel steeds een wegenkaart moet downloaden van het gebied waar je jezelf op dat moment bevindt. Het zijn echter kleine bestanden die niet veel data in beslag zullen nemen. Een ruwe schatting van het aantal MB’s dat je per uur rijden zult gebruiken is 35. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de snelheid waarmee je auto zich verplaatst. Met het gemiddelde aantal MB’s kan je echter meer dan 28 uur rijden met Google Maps navigatie voordat je een GB aan data hebt gebruikt.

Downloaden wegenkaarten

Nu dat je weet dat het kleine beetje data dat gebruikt wordt met Google Maps navigatie op je telefoon veroorzaakt wordt door het downloaden van wegenkaarten. Kunnen we je ook een tip geven om ervoor te zorgen dat je helemaal geen data gebruikt. Het is namelijk mogelijk om voordat je van huis weggaat de wegenkaarten te downloaden en offline op te slaan. Wanneer je dit doet terwijl je thuis nog verbonden bent met het wifi netwerk, dan verbruik je dus helemaal geen telefoondata.