Hoeveel MB kost Spotify ongeveer?

Hoeveel mb Spotify ongeveer op je telefoon gebruikt is afhankelijk van verschillende factoren. We nemen aan dat je mensen met deze vraag bedoelen hoeveel mobiele data er verbruikt wordt. Wanneer je namelijk verbonden bent met het wifi netwerk in je woning of een andere locatie dan maakt het niet veel uit hoeveel mb je gebruikt.

Internetabonnementen voor woningen en bedrijfspanden hebben namelijk geen datalimiet. Voor telefoonabonnementen is dit niet altijd het geval. Je kunt namelijk een bundel bij je provider afnemen waar maar een beperkte hoeveelheid GB in zit. Wanneer je door het gebruik van Spotify over deze datalimiet heengaat dan zal je met extra kosten geconfronteerd worden. Dat is uiteraard een situatie die je graag wilt vermijden. De Youfone ervaringen op dit gebied zijn trouwens goed, je kunt er grote bundels afsluiten en je maakt gebruik van het KPN netwerk.

Hoeveel data verbruikt spotify? Dat is afhankelijk van audiokwaliteit

Wanneer je wilt weten hoeveel data je gebruikt met Spotify dan is dit onder andere afhankelijk van de audiokwaliteit die je in de app kiest. Spotify is een streaming dienst en dat betekent dat tijdens het luisteren van muziek een bestand gelijktijdig gedownload en afgespeeld wordt. De grootte van dit bestand bepaald dus ook hoeveel data je gebruikt. Wanneer je in de app kiest voor een betere audiokwaliteit dan zal dit er ook voor zorgen dat bestandsgroottes toenemen. Bij de instelling normaal verbruik je bijvoorbeeld voor een uur muziek streamen ongeveer 42 MB aan data. Heb je de instelling echter op extreem staan dan is 144 MB nodig voor een uur muziek luisteren.

Aantal MB per maand aan data

Aan de hand van het hierboven vermeldde gemiddelde datagebruik kan je voor jezelf uitrekenen hoeveel GB per maand je nodig hebt om Spotify te gebruiken. Let wel goed op dat je dus alleen maar de momenten bij elkaar hoeft op te tellen wanneer je muziek luistert zonder verbonden te zijn met een Wifi netwerk. Als je dit per dag een uur doet dan is dit dus ongeveer 30 uur per maand. Met een extreem audiokwaliteit dan heb je per maand meer dan vier gigabyte aan mobiele data nodig. Met de kwaliteit van de audio ingesteld op hoog is dit nog steeds meer dan twee gigabyte.