Telefoon schoonmaken met brillendoekjes

Een smartphone is tegenwoordig echt een onderdeel van je leven geworden. Je neemt hem overal mee naartoe en je doet er van alles mee. Je hebt hem veel in je hand, neemt hem mee naar het toilet en naar andere minder hygiënische plekken.

Er zouden volgens onderzoek zelfs 100 keer meer bacteriën op je smartphone zitten, dan op het toilet (die wordt immer wel vaak schoongemaakt). Veel mensen reinigen hun smartphone dan ook amper. In dit artikel geven je enkele tips om je telefoon schoon te houden. Zo heb je een frisse telefoon die er niet alleen beter uitziet, maar ook een stuk minder ongezond is. Een telefoon is natuurlijk niet voor altijd in je bezit, want als er straks 5G internet is wil je natuurlijk een upgrade. Voor het zover is moet je telefoon natuurlijk wel in goede conditie blijven. Daarover meer in dit bericht. Wil jij een nieuwe telefoon bij een andere provider? Misschien zorgt een grote schoonmaakbeurt wel voor een fris gevoel!

Voorkom krassen; gebruik schone zachte doek of brillendoekje

Als je de telefoon gaat schoonmaken, moet je er natuurlijk wel voor waken dat je geen krassen op het scherm krijgt. Je telefoon moet er wel netjes uit blijven zien. Gebruik tijdens het schoonmaken dan ook een schone en zachte doek. Een microvezel doek is hier ideaal voor. Bij de meeste supermarkten kun je er wel een kopen, ook de Action verkoopt deze bijvoorbeeld. Je kunt prima een brillendoekje gebruiken, dit is in feite hetzelfde als een microvezel doek. Alhoewel het eigenlijk bedoeld is voor brillen, werkt het ook perfect voor je smartphone.

Water is de vijand

Er zijn tegenwoordig natuurlijk telefoons die tegen water kunnen, maar de meeste telefoons kunnen dat niet. Je kunt gerust een klein beetje water gebruiken om de doek een beetje vochtig te maken, maar kijk wel uit. Als je het binnenste van je smartphone nat wordt (bijvoorbeeld door de opening voor de oplader) ben je verder van huis. Een waterschade reparatie kan flink in de papieren lopen. Pas hier dus erg mee op.

Brillendoekjes zijn ideaal

We gaven eerder al aan dat je met een brillendoekje je telefoon goed schoon kunt maken, dat ging over de droge doekjes die je vaak in brillenkokers ziet zitten. Maar er zijn ook ‘natte’ brillendoekjes die je bijvoorbeeld ook bij de Action kunt kopen. Deze doekjes bevatten wat schoonmaakmiddel en zijn bedoeld om glas van brillen schoon te maken. Deze doekjes blijken ideaal om je smartphone mee schoon te maken. Haal je telefoon uit het hoesje en reinig deze met het natte doekje. Je kunt vervolgens de droge microvezel doek gebruiken om de telefoon wat op te poetsen en weer droog te maken. Als je dit een keer per 1 – 2 weken doet, weet je zeker dat je telefoon hygiënisch blijft en er bovendien goed uit blijft zien.

Wil je ook een sim-only abonnement afsluiten? Dat kan via onze website. Je vergelijkt gemakkelijk diverse provider met elkaar zodat je een goed beeld krijgt van alles.