Waarom valt mijn telefoon steeds uit?

Heb jij het probleem met je mobiele telefoon dat deze steeds uitvalt? Dan kan dit voor veel ergernis zorgen omdat dit vaak op momenten gebeurt waarop je dit totaal niet kunt gebruiken. Een oplossing voor het probleem is dus vereist. Om deze oplossing te vinden moeten we echter eerst proberen vast te stellen waardoor het probleem veroorzaakt wordt.

Je moet er dus achter zien te komen waarom je telefoon steeds uitvalt. In de meeste gevallen heeft dit met de batterij van het toestel te maken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de accu geen goede connectie maakt en dat je telefoon daardoor plotseling zonder stroom komt te zetten. Uiteraard valt het toestel hierdoor uit. Ook kan het zijn dat je telefoonbatterij simpelweg het einde van de levensduur heeft bereikt. Voor beide problemen is gelukkig een oplossing.

Geen goede connectie oplossen

Om verschillende redenen kan het na verloop van tijd voorkomen dat de batterij in je telefoon geen goede connectie meer maakt. We bedoelen hiermee dat de contactpunten niet stevig tegen de connectoren van je smartphone drukken. De stroomkring wordt hierdoor onderbroken en de telefoon zal uitvallen. Het probleem van geen goede connectie oplossen kan heel simpel zijn. Je kunt bijvoorbeeld proberen om een klein stukje papier een aantal keren op te vouwen en het bundeltje onder de batterij te proppen. Het resultaat hiervan is dat de batterij naar boven geduwd wordt en opnieuw stevig tegen de connectoren drukt. Een sim-only abonnement kan zorgen voor een snelle verbinding.

Nieuwe batterij bij einde levensduur

Wanneer een telefoonbatterij eenmaal het einde van de levensduur heeft bereikt dan zal de capaciteit zeer snel achteruitgaan. Voorheen kon je misschien makkelijk een hele dag doorkomen zonder je telefoon een keer op te laden. Met een oude batterij kan je de smartphone nog geen paar uur bereiken en zelfs deze gebruikersduur zal snel achteruit blijven gaan. Je kunt de telefoon dus een gehele nacht opladen, maar op het moment dat je de oplader van het toestel loskoppelt is de batterij binnen een uur weer leeg. De enige oplossing voor dit probleem is een nieuwe batterij bestellen. Let wel goed op dat je een model pakt die past bij de soort telefoon die je hebt.