Wat is duo-sim en waarom zou je het nodig hebben?

Bij het bekijken van de features van een nieuwe smartphone kan het zijn dat je de term duo-sim voorbij ziet komen. Een groot aantal telefoons is hiermee uitgerust. Maar wat is duo-sim en waarom zou je het nodig hebben?

Op deze vraag gaan we in dit artikel een antwoord geven. In het kort uitgelegd is het een feature die het mogelijk maakt om twee simkaarten in je smartphone te stoppen, je kunt bijvoorbeeld KPN compleet en nog een ander abonnement afsluiten. Je bent hierdoor in staat om eenvoudig tussen twee verschillende nummers en netwerken te switchen of zelfs op beide simkaarten tegelijk bereikbaar te zijn.

Duo-sim heb je onder andere nodig wanneer je veel naar het buitenland reist en hier een lokale simkaart gebruikt om de kosten voor het gebruik van je telefoon laag te houden.

Niet steeds simkaart wisselen

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom mensen twee verschillende simkaarten nodig hebben. We hebben al het voorbeeld gegeven van een persoon die vaak naar een ander land reist en hier een andere simkaart gebruikt. Het kan echter ook voorkomen dat je hier in Nederland graag bereikbaar wilt zijn op twee nummers.

Bijvoorbeeld een zakelijk en een privé telefoonnummer. Zonder de feature ben je in dat geval genoodzaakt om twee telefoons bij je te dragen of om steeds je simkaart te wisselen. Met duo-sim is dit niet nodig want je kunt dan beide simkaarten in je smartphone stoppen en gebruiken.

Duo-sim instellingen op telefoon

Op een telefoon met duo-sim zal je wel enkele instellingen moeten bepalen als je gebruikmaakt van de optie om twee simkaarten in het toestel te stoppen. Je kunt bijvoorbeeld instellen wat het primaire netwerk is waarvan je gebruik wilt maken voor bellen en voor internet.

Het is mogelijk om een simkaart altijd voor bellen te gebruiken en een andere als primaire keuze in te stellen voor je internetdata. Tevens kan je in de instellingen ervoor kiezen om een simkaart te deactiveren tot het moment dat je deze nodig hebt. Dit zullen de meeste mensen doen die een buitenlandse simkaart in hun telefoon hebben voor de momenten dat zij reizen.

Bekijk ook onderstaande video: