apps verplaatsen naar SD kaartAls je een Android smartphone hebt, dan heb je meer flexibiliteit dan met een iPhone. Daar moet je op het gebied van geheugen namelijk van te voren bepalen hoeveel je nodig gaat hebben. Bij Android toestellen kun je in de meeste gevallen naderhand uitbreiden met een SD kaartje.

Super handig natuurlijk want die SD kaartjes zijn vrij goedkoop en zo kun je altijd uitbreiden als je bijvoorbeeld wat meer muziek of andere media op je telefoon wilt hebben staan. Ook op het gebied van apps is het handig. Je loopt dan nooit tegen het probleem aan dat je geen ruimte meer op je toestel hebt om die nieuwste app of spelletje te kunnen downloaden naar je toestel.

Als je een nieuwe app download wordt deze echter meestal niet direct op de SD kaart geplaatst. Zo loopt het geheugen van je telefoon dus alsnog vol. Je kunt apps verplaatsen naar een SD kaart. In dit artikel leggen we uit hoe. Let wel op, deze uitleg is bedoeld voor Android toestellen.

Verplaats apps naar SD kaart

Voordat we verder gaan is het belangrijk om te weten dat je alleen achteraf geïnstalleerde apps kunt verplaatsen naar een SD kaart. Standaard applicaties zoals bijvoorbeeld de telefoon app en de browser kunnen dus niet worden overgezet naar een SD kaart.

Met de functionaliteit die ‘Toepassingsbeheer’ heeft kun je heel eenvoudig apps overzetten naar je SD kaart om ruimte vrij te maken op je toestel. Dit gaat als volgt:

  • Ga naar Instellingen > Toepassingsbeheer
  • Selecteer vervolgens de app die je wilt verplaatsen naar de SD kaart
  • Er komt nu een knop met de tekst ‘verplaats naar SD kaart’ klik daar op
  • De applicatie staat nu op de SD kaart.

Er veranderd voor het gebruik van de app overigens niet. Je kunt de app nog steeds gewoon op je telefoon openen, de locatie waar de data staat opgeslagen is alleen veranderd. Als je veel apps of spelletjes op je telefoon hebt staan is het aan te raden om door de gehele lijst heen te gaan en alles over te zetten. Mensen geven ook aan dat hun telefoon naderhand sneller aanvoelt. Dit kan wel eens kloppen omdat er meer geheugen vrij is gekomen.

Mocht het niet lukken om via bovenstaande stappen de apps over te zetten naar uw SD kaart, zijn er in de Google Play store ook diverse apps te vinden waarmee dit proces eenvoudiger gemaakt wordt. Zoekt u in de Play Story naar ‘SD Card’ en diverse opties zullen aan u worden getoond.

Wilt u maandelijks kosten besparen op uw telefoonrekening? Vergelijk dan de beste sim only deals via onze website: https://www.simonlyonbeperktinternet.com/