Veelgestelde Vragen (FAQ) > Algemene vragen > Wat is het verschil tussen een sim only en abonnement met toestel?

Wat is het verschil tussen een sim only en abonnement met toestel?

Een sim only abonnement is een mobiele telefoonabonnement waar geen telefoon bijgeleverd wordt. De naam zegt het eigenlijk al, het gaat om alleen een sim kaart. Er zit geen telefoon bij, die dient u zelf te regelen. Daarvoor kunt u bijvoorbeeld uw oude toestel gebruiken of een nieuw los toestel kopen.

Veel providers bieden ook de mogelijkheid om een telefoon op afbetaling aan te schaffen, waar u dan een lening voor afsluit. Dat kan in bepaalde gevallen interessant zijn, maar deze lening wordt wel bij het BKR geregistreerd en heeft impact op andere leningen die u wilt afsluiten, bijvoorbeeld voor een hypotheek. Sim only abonnementen zijn hierdoor erg populair.

U ontvangt enkel een SIM-kaart met daar op uw bundel. Die bundel bestaat in de meeste gevallen uit belminuten, sms en natuurlijk mobiel internet, daar kan een fair use policy op van toepassing zijn. Het is ook mogelijk om een abonnement af te sluiten zonder mobiel internet. Uw maandelijkse kosten zijn dan een stuk lager, maar u kunt alleen va het internet gebruik maken als u verbonden bent met een WIFI netwerk (bijvoorbeeld thuis of op kantoor).

Wil u vergelijken voor een goed abonnement? Bekijk dan op onze website de vergelijkingstool en sluit vandaag nog uw nieuwe abonnement af. Heeft u meer algemene vragen? Bekijk het op onze website.