Veelgestelde Vragen (FAQ) > Bellen vragen > Welke telefoonnummers vallen buiten de belbundel?

Welke telefoonnummers vallen buiten de belbundel?

We hebben eerder al uitgelegd wat een belbundel precies is. Ook hebben we je een inschatting gegeven van de hoeveelheid belminuten je nodig hebt bij jouw nieuwe sim only abonnement. Maar niet alle telefoonnummer die je belt vallen binnen de bundel. Bellen naar een ander 06 nummer of een vaste lijn vallen er echter wel binnen. In dit artikel lees welke telefoonnummers buiten je bundel vallen.

Verschil per provider

Alhoewel we hier een redelijk beeld kunnen geven van de telefoonnummers die niet inbegrepen zijn in de bundel, is dit zeker een garantie dat het voor jouw provider ook klopt. Dit kan namelijk per provider verschillen. Neem daarom contact op met je eigen provider (of kijk op hun website) om er zeker van te zijn.

0900 nummers: Dit zijn telefoonnummers waar je per minuut voor afrekent, alhoewel er ook 0900 telefoonnummer zijn die lokaal tarief rekenen. Deze nummers zijn in vrijwel alle gevallen buiten bundel en de provider zal aan het einde van de maand een rekening sturen voor de gemaakte belkosten naar dergelijke 0900 telefoonnummers.

0909 nummers: Meestal worden deze telefoonnummers gebruikt voor amusement, denk bijvoorbeeld aan een belspel of 10e beller spel. Ook deze nummers worden per minuut of per gesprek in rekening gebracht. Hiervoor zullen de kosten buiten de bundel vallen.

0906 nummers: Dit zijn nummers met een erotisch karakter. Veelal worden deze nummers gebruikt tijdens commercials die in de avond nar een uur of 11 getoond worden. Hier betaal je eigenlijk zonder uitzondering per minuut voor. Deze kosten zijn niet inbegrepen in je bundel en zul je dus aan het einde van de maand los moeten afrekenen bij de provider. Meer bellen vragen kun je via onze website vinden.