Veelgestelde Vragen (FAQ) > Opzeggen vragen > Hoe stap ik over van prepaid naar sim only?

Hoe stap ik over van prepaid naar sim only?

Er is nog steeds een groep mensen die gebruik maakt van prepaid. Je kent het vast nog wel van vroeger; je koopt hiermee beltegoed vooraf in en dit kun je vervolgens gebruiken om mee te bellen of gebruik te maken van het mobiele internet. Het is in de laatste jaren wel een stuk minder populair geworden, maar het wordt echt nog steeds gebruikt. Misschien ben je op het punt aangekomen dat je wilt overstappen van prepaid naar een sim only abonnement. Of loopt je andere abonnement af. Het is namelijk vaak een stuk voordeliger! Je kunt al een sim only abonnement afsluiten voor €2,50 per maand bij provider Simpel.

Overstappen bij dezelfde provider

Als je nu een prepaid hebt van bijvoorbeeld Tele2 en je wilt overstappen van prepaid naar sim only, dan is dat redelijk eenvoudig. Hiervoor moet je contact opnemen met de provider, het handigste is per telefoon, maar dit kan vaak ook online gedaan worden. Je abonnementsgegevens kunnen dan over worden gezet om de simkaart die nu al in je toestel zit. Je hoeft in de meeste gevallen dus geen nieuwe simkaart in je telefoon te stoppen. Vaak kun je ook hetzelfde nummer behouden. Als er nog beltegoed op de kaart staat, dan kun je dit vaak ook meenemen. Je krijgt dit bedrag dan als korting op je eerste factuur. Goed geregeld vinden wij!

Overstappen naar een andere provider

Het overstappen van prepaid naar een andere provider is misschien nog wel makkelijker! Bij een prepaid zit je natuurlijk nergens aan vast, geen contracten en geen maandelijkse kosten. Als je overstapt naar een andere provider, dan kun je simpelweg het nieuwe sim only abonnement bestellen en de sim kaart wordt jouw kant opgestuurd. Hiervoor heeft de nieuwe provider niets nodig van je oude provider. In de meeste gevallen zul je echter wel je huidige nummer willen behouden. Dit kun je tijdens de aanvraag bij de nieuw provider aangeven. Jouw bestaande telefoonnummer zal dan worden omgezet naar het nieuwe abonnement. Zodra je de nieuwe simkaart thuisgestuurd krijgt en deze in je telefoon stopt wordt alles overgezet en ben je gewoon op je bestaande nummer bereikbaar! Natuurlijk kunt u meer opzeggen vragen via onze website vinden.