Veelgestelde Vragen (FAQ) > Opzeggen vragen > Wanneer loopt mijn telefoonabonnement af?

Wanneer loopt mijn telefoonabonnement af?

Misschien ben je al aan het kijken naar een abonnement voor je telefoon. Je huidige provider is misschien enorm duur en je wilt gaan besparen door overstappen naar een sim only abonnement. Dat is natuurlijk een zeer goede keuze! Via onze website vergelijk je de providers met elkaar, maar voordat je kunt gaan overstappen moet je natuurlijk wel weten wanneer je telefoonabonnement afloopt.

Waar kun je de verval datum vinden?

Toen je jouw abonnement afsloot, heb je een contract gekregen. Hier staan alle voorwaarden, de prijs en ook de verval datum in. Soms krijg je dit als papieren variant, maar het komt ook voor dat dit per e-mail aan je is verzonden. Zoek deze eerst eens op om erachter te komen wanneer je kunt overstappen. Mocht dit niet lukken, dan kun je vaak in de app van de provider kijken. Deze app heb je vast op je telefoon staan. Daar staat ook vaak in wanneer het abonnement precies zal verlopen. Mocht je er echt niet uitkomen, dan kun je contact opnemen met de klantenservice. Die zullen je vaak een verlening of aanbieding willen doen, dan kunnen je uiteraard naar luisteren, maar overstappen kan nog steeds voordeliger zijn. Vergelijk via onze website de aanbiedingen met elkaar!

Nieuw contract in laten gaan als oude verloopt

Als je gaat overstappen naar een nieuwe provider, dan kun je dit vaak ongeveer 2 maanden voor de afloop gaan regelen. Zo kun je al wat rond gaan kijken en alles in gang zetten. De meeste providers bieden namelijk de optie om het nieuwe abonnement in te laten gaan op het moment dat de oude afloopt. Ook kan de nieuwe provider ervoor zorgen dat je huidige telefoonnummer behouden blijft. Met nummerbehoud kan iedereen je gewoon blijven bereiken. Rond het aflopen van het oude contract ontvang je dan een nieuwe sim kaart van de nieuwe provider met alle gegevens erop. Zodra je deze in je telefoon stopt, is alles geregeld. De nieuwe provider kan het oude abonnement ook vaak opzeggen. Je hebt er dus in feite zelf weinig werk aan. Wel zul je natuurlijk wat onderzoek moeten doen naar een goede nieuwe provider, bijvoorbeeld met onbeperkt internet. Meer opzeggen vragen via onze website te vinden.