Veelgestelde Vragen (FAQ) > Opzeggen vragen > Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Als je jouw sim only abonnement wilt opzeggen dan is de procedure hiervoor per provider verschillend. Daarnaast is het van de looptijd afhankelijk wanneer je precies kunt opzeggen. Zo kan het zijn dat je een sim only maandelijks opzegbaar hebt en dan kun je dus iedere maand opzeggen. Heb je een 1 jarig of 2 jarig abonnement, dan zijn de regels hiervoor anders. Je zult dan tot het einde van die periode moeten wachten voordat je kunt opzeggen. Controleer bij jouw provider wanneer het abonnement afloopt zodat je weet wanneer je kunt opzeggen. Als je gaat oversteppen naar een andere provider is nummerbehoud natuurlijk wel mogelijk.

Check je contract

Als je niet meer weet wanneer het abonnement precies afloopt, check dan even je contract. Tegenwoordig is dit overigens vaak geen papieren contract meer, meestal  heb je dit digitaal per e-mail ontvangen. Hier staat vaak ook in of er de mogelijkheid is om het contract over te dragen aan een ander persoon. Controleer dus even je e-mail om te kijken of je dat contract nog terug kunt vinden. Lukt dat niet, dan kun je de app van je provider eens bekijken. Die heb je waarschijnlijk al op je telefoon staan en daar staat ook vaak in wanneer je contractperiode afloopt. Vaak kun je het abonnement gewoon online opzeggen, of in sommige gevallen zelfs via de app. Je logt in bij de provider en na even zoeken kun je ergens vinden waar je kunt opzeggen.

Als je trouwens van plan bent om een ander abonnement te nemen met nummerbehoud, dan kan de nieuwe provider je abonnement vaak ook voor je opzeggen. Je vergelijk via onze website de abonnementen met elkaar en zodra je een keuze hebt gemaakt, ga je het abonnement afsluiten. De nieuwe provider heeft vaak de service om je nummer mee te nemen en vaak kunnen ze ook je huidige abonnement opzeggen. Zo wordt het alleen maar makkelijker voor jou! Meer opzeggen vragen zijn uiteraard via onze website te bekijken.