Veelgestelde Vragen (FAQ) > Opzeggen vragen > Abonnement overdragen, hoe werkt dat?

Abonnement overdragen, hoe werkt dat?

Heb je een abonnement afgesloten voor 1 van je kinderen en wordt hij of zij 18 jaar? Dan kun je bij de meeste providers het abonnement overdragen en op zijn of haar naam laten zetten. Je hoeft het dus niet op te zeggen en een nieuw abonnement af te sluiten. Maar ook als bijvoorbeeld je werkgever de rekening voor je telefoon gaat betalen kan sim only overdragen een goede optie zijn. Je hoeft je abonnement dan dus niet op te zeggen, maar iemand anders neemt het contract over. Alles blijft hetzelfde alleen de naam op het contract en het rekeningnummer waar de kosten worden afgeschreven veranderd.

Overdragen per provider verschillend

Vrijwel alle providers bieden de mogelijkheid om een contract over te dragen aan een ander persoon. De procedure hiervoor verschilt echter per provider, we raden je dan ook aan om even contact op te nemen met je huidige provider om je precies te vertellen hoe het in zijn werking gaat. We leggen hier uit hoe het ongeveer werkt bij de meeste providers, maar neem altijd even contact op met jouw provider voor de exacte stappen die je moet nemen.

De procedure voor contractovername is heel erg vergelijkbaar met het afsluiten van een nieuw abonnement. Meestal krijg je een formulier van de provider waar je diverse gegevens moet invullen. Soms is het een papieren formulier maar soms ook digitaal. De provider heeft meestal een kopie van een gelding identiteitsbewijs nodig, kopie van bankpas en een IBAN nummer om de kosten af te kunnen schrijven. De persoon aan wie het abonnement wordt overgedragen moet minimaal 18 jaar oud zijn. Sommige providers vragen een (kleine) vergoeding voor de administratieve afhandeling van overdracht, maar er zijn ook providers die dit zonder extra kosten verzorgen. Informeer dus bij jouw provider naar de procedure en eventuele kosten. Uiteraard zijn er nog meer opzeggen vragen via onze website te bekijken.