Anoniem bellen iPhone en anonieme bellers blokkeren

Moet u wel eens bellen, maar wilt u liever niet dat de persoon die u belt uw nummer kent? Misschien belt u van uw werk en wilt u niet dat uw baas uw persoonlijke nummer kent. Of misschien wil je gewoon vervelende telemarketeers vermijden. Wat de reden ook is, hier lees je hoe je anoniem kunt bellen met je smartphone. Dus zonder nummerherkenning.

Open eerst de bel-app van je telefoon, bijvoorbeeld op je iPhone 14 pro of andere smartphones. Type dan #31# voor het nummer dat je wilt bellen. Druk op verzenden, en je telefoontje gaat anoniem bellen! En sommige providers kunnen extra kosten in rekening brengen voor anoniem bellen. Maar over het algemeen is het een snelle en eenvoudige manier om je privacy te beschermen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je het zelf zat bent om steeds anoniem gebeld te worden, daar is ook een oplossing voor.

Anoniem bellen iPhone blokkeren – hoe doe je dat?

Voor velen van ons zijn onze telefoons een essentieel onderdeel van ons leven. We gebruiken ze om contact te houden met onze vrienden en familie, op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, en toegang te krijgen tot het internet als we onderweg zijn. Soms is ons horloge er zelfs mee verbonden, in het geval van de Apple Watch.

Maar voor sommigen is hun telefoon een bron van angst, omdat hij constant overgaat met oproepen van onbekende nummers. Als je een van die mensen bent, zul je blij zijn te weten dat er een manier is om anonieme bellers op je iPhone te blokkeren. Ga hiervoor naar je Instellingen-app, scroll naar beneden naar Telefoon en selecteer de optie Onbekende bellers blokkeren.

Als je dit hebt gedaan, zal je telefoon niet meer overgaan als een anonieme beller je probeert te bereiken. En als je ooit een nummer wilt deblokkeren, kun je dat eenvoudig doen via hetzelfde menu.  Dus als je het zat bent om lastig gevallen te worden door onbekende bellers, probeer deze tip dan eens. Het zou je kunnen helpen om te ontspannen en weer van je telefoon te genieten. Eventueel met je nieuwe sim only abonnement tegen een veel lagere prijs.

Anoniem bellen blokkeren – hoe doet ik het op een Android?

Er zijn weinig dingen vervelender dan een telefoontje krijgen van een onbekend nummer, vooral als het een herhaalde robocall is. Hoewel het niet mogelijk is om anonieme bellers volledig te blokkeren op Android, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om het aantal ongewenste oproepen dat u ontvangt te verminderen. Ten eerste, voeg uw contacten toe aan uw adresboek en schakel beller-ID in.

Kan een app helpen om anonieme bellers te blokkeren?

Dit zal helpen om oproepen te screenen van nummers die niet in uw adresboek staan. U kunt ook een app voor oproepblokkering installeren, waarmee u meer controle hebt over welke nummers contact met u kunnen opnemen. Tot slot kunt u overwegen om u aan te melden bij het nationale register voor niet-bellen. Dit houdt de meeste telemarketeers tegen om u te bellen, hoewel het andere soorten anonieme bellers niet tegenhoudt. Door het nemen van deze stappen, kunt u helpen om het aantal ongewenste oproepen die u ontvangt op uw Android telefoon te verminderen.