Hoeveel mb kost whatsapp bellen?

Tegenwoordig kiezen de meeste mensen ervoor om een bundel bij hun telefoonabonnement af te sluiten met zo min mogelijk belminuten en zo veel mogelijk internetdata. Deze keuze maken zij omdat je ook net zo makkelijk met het gebruik van je internetverbinding kunt bellen.

Je kunt hier bijvoorbeeld whatsapp bellen voor gebruiken. De bekende mobiele app is namelijk niet alleen voor chatten bedoeld. Je kunt ook mensen in je contactenlijst bellen via de VOIP technologie. Deze afkorting staat voor Voice Over IP.

Het is eigenlijk gewoon een term waarmee wordt aangegeven dat je je stem via een internetverbinding hoorbaar kunt maken. Als je stabiel mobiel internet op je telefoon hebt dan is dit een uitstekende manier om te bellen. Maar hoeveel mb kost whatsapp bellen? Een vraag die de KPN klantenservice soms te horen krijgt.

250 KB per minuut

De data die wordt verbruikt tijdens het bellen met whatsapp is zeer beperkt. Gemiddeld zal een minuut gesprekstijd ongeveer 250 KB per minuut aan data kosten. Na vier minuten bellen heb je dus pas 1 mb verbruikt. Met 1 gigabyte van je databundel bij je telefoonabonnement kan je maar liefst 4000 minuten met je vrienden en familie gesprekken via whatsapp voeren.

Je moet wel een hele intensieve gebruiker zijn als je deze tijd per maand doorbrengt met het kletsen over de telefoon. 4000 minuten staat namelijk gelijk aan meer dan 66 uren of bijna 3 volle dagen bellen. Wanneer je gaat berekenen wat een GB aan data kost bij je telefoonprovider of 4000 belminuten dan zal je zeker tot de conclusie komen dat het vele malen goedkoper is om whatsapp bellen te gebruiken.

Videobellen vereist meer data

Let wel op dat we het in dit artikel hebben over bellen via whatsapp. Dit is de audioverbinding die je maakt als je op het telefoon icoontje in de mobiele app drukt. Je hebt namelijk ook de optie om op een camera icoontje te drukken. In dat geval zal een videoverbinding tot stand worden gebracht. Videobellen vereist meer data dan een telefoongesprek waarbij alleen je stem via de internetverbinding wordt overgebracht. De informatie over hoeveel mb whatsapp bellen kost geld dus niet voor de videogesprekken.