Een tablet voorzien van mobiel internet

Tablets zijn behoorlijk populair. Alhoewel veel mensen natuurlijk tegenwoordig een smartphone, wellicht in combinatie met Youfone buitenland, hebben met veel functionaliteiten, zijn tablets zeker ook nog populair. Het zijn een soort kleine zakcomputers, maar dan doorgaans weer net een slag groter dan een telefoon. Zo zijn er bijvoorbeeld populaire modellen zoals de iPad, iPad mini en Samsung Galaxy Tab.

De basis modellen zijn vaak enkel voorzien van WIFI, om gebruik te maken van het internet heb je in zo’n geval dus toegang nodig tot een draadloos netwerk. Thuis is dat nog niet zo’n probleem, maar als je veel onderweg bent kan het handig zijn dat je tablet ook voorzien is van een mobiel internet abonnement zodat je overal toegang hebt tot het internet.

Gebruik maken van je smartphone

Als je een tablet wilt uitrusten met mobiel internet, dan heb je ten eerste een tablet nodig die dit ondersteund. Deze tablets zijn vaak net iets duurder. Daarnaast moet je ook een los abonnement afsluiten voor de tablet, zodat deze gebruik kan maken van mobiel internet. Als je al een smartphone in je bezit hebt, dan kun je het internet daarvan delen aan je tablet.

Je maakt dan gebruik van een zogenaamd WIFI hotspot. Je telefoon gebruik mobiele data uit de bundel en deelt dit via de WIFI met je tablet. Je hebt dan dus je eigen modem / router bij je. Dit is een goede oplossing voor mensen die zo nu en dan eens onderweg gebruik willen maken van hun tablet. Heb je dit veel vaker nodig, dan is het waarschijnlijk een beter idee om te investeren in een duurder model tablet met een los abonnement voor het data.

Abonnement bij je tablet

Er zijn aanbieders die een abonnement aanbieden bij de tablet, vergelijkbaar met het afsluiten van een telefoon abonnement. Je betaald per maand voor het abonnement + de telefoon. Vaak ben je echter voordeliger uit als je de tablet los in de winkel koopt (let wel op dat je een tablet koopt waar een sim kaart in kan) en daar vervolgens een los sim only abonnement bij neemt. De databundel is in zo’n geval vaak het belangrijkste. Aan de hand van je verbruik kun je vervolgens een vergelijking maken.

Zodra je het abonnement hebt afgesloten krijgt je een sim kaart toegestuurd, zodat jouw tablet altijd en overal gebruik kan maken van het internet. Wanneer je tablet 4G ondersteund, is het aan te raden om ook een abonnement met 4G af te sluiten. Dit internet is vele malen sneller en je zult hierdoor veel meer plezier van je tablet hebben als je onderweg bent.

Hieronder een filmpje met uitleg voor een Android telefoon om de WIFI hotspot te activeren: