Van wie is dit telefoonnummer? Zo ontdek je wie jou gebeld heeft!

Wanneer je een gemiste oproep hebt van een telefoonnummer dat je niet kent, dan vraag je jezelf waarschijnlijk af van wie is dit telefoonnummer? Wellicht is het wel telefoonfraude, of is het misschien een stalker? Natuurlijk kun je gewoon even terugbellen, maar niet iedereen zal daar zin in hebben. Gelukkig zijn er in dit digitale tijdperk ook andere mogelijkheden om te achterhalen wie het mogelijk geweest kan zijn. Wij geven je enkele tips en opties in dit artikel.

Van wie is dit telefoonnummer – hoe gebruik je Google hiervoor?

Wat zouden we moeten zonder de internet zoekmachine van Google? Ook om te achterhalen wie jou gebeld heeft kun je Google goed gebruiken. Zoek in Google gewoon even naar het nummer of de telefoonnummers die je gebeld hebben. Dit kan natuurlijk ook direct vanaf je smartphone.

Probeer ook zeker eens te zoeken naar het nummer met een min teken tussen het regionummer of 06 nummer in, dit geeft soms andere resultaten. Wanneer het een bedrijf is dat je gebeld heeft, kom je er via Google vaak achter wie gebeld heeft. De vraag van wie is dit nummer is dan snel beantwoord. Er zijn online databases en een telefoonboek waar de telefoonnummers in staan, via Google kom je dit vaak wel tegen. Ook als het oplichters zijn, kan het zijn dat het telefoonnummer online in een database al bekend is.

Whatsapp is de tweede stap om te zien van wie dit telefoonnummer is

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig Whatsapp geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. De app is zeer eenvoudig om contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen. Als het een 06 nummer is dat jou gebeld heeft, dan is de kans groot dat die persoon ook Whatsapp geïnstalleerd heeft op de telefoon.

Voeg het nummer toe aan Whatsapp en kijk of je aan de profielfoto of de status kan zien wie het is. Natuurlijk kun je ook even een appje sturen naar deze persoon als je nieuwsgierigheid het echt niet langer aankan.

Achterhalen wie je gebeld heeft via Whatsapp is niet altijd een goede strategie, de gene kan namelijk ook hebben ingesteld dat alleen contacten zijn of haar profielfoto en status kunnen zien.

Van wie is dit nummer – Toch maar even terugbellen?

Als je via Google niets kunt vinden en ook via Whatsapp niet kunt achterhalen wie het geweest kan zijn, dan kun je het daar natuurlijk bij laten.

Maar als je echt heel erg nieuwsgierig bent, zit er niets anders op dan terug te bellen naar het telefoonnummer. Als je toch liever anoniem blijft, kun je uiteraard in je telefoon instellen dat je anoniem belt. De kans dat de andere partij de telefoon dan opneemt is daardoor uiteraard wel iets kleiner.

We hopen dat je iets hebt aan de tips uit dit bericht. Zou jij uiteindelijk toch terugbellen, of laat je het erbij zitten? Wil je trouwens besparen op je telefoonabonnement? Vergelijk dan jouw sim-only abonnement via onze website!