Zakelijk een abonnement afsluiten

In Nederland kiezen steeds meer mensen (al dan niet noodgedwongen) ervoor om zelfstandig (ZZP) verder te gaan. Als je een eigen zaak hebt dan kun je in principe de zakelijk gemaakte kosten aftrekken van de belasting. Ook als je zakelijk een telefoon gebruikt is dat dus mogelijk. Is dat een goede keuze voor de gemiddelde ondernemer? Daar willen we het vandaag eens over hebben..

Zakelijk gebruik van de telefoon

Als je een telefoon ‘op de zaak’ neemt, dan is het in principe de bedoeling dat je deze ook echt zakelijk gebruikt. Voor veel freelancers, ZZP’ers en ondernemers is het natuurlijk wel prettig om privé en zakelijk van elkaar te scheiden. Heb je privé al een abonnement, dan kun je Ben sim only opzeggen overwegen of overschakelen naar zakelijk. Er is al een behoorlijk dunnen lijn in deze tijd, dus dit kan ervoor zorgen dat je werk en privé beter uit elkaar kan houden. Je klanten en opdrachtgevers krijgen je zakelijke nummer en de kosten hiervoor kun je opvoeren als bedrijfskosten, waar je dus geen belasting over hoeft te betalen. Bekijk de sim only abonnementen op onze website.

Opvoeren van de kosten, hoe zit dat nu precies?

Als ondernemer mag je in feite alle kosten die je gemaakt hebt voor het drijven van je onderneming opvoeren als kosten. Dat zorgt er dus voor dat je winst daalt en je dus over een lager bedrag belasting betaald. Het kan dus interessant zijn om zakelijk een mobiel telefoon abonnement af te sluiten. Sommige ondernemers hebben liever een prepaid telefoon, alhoewel dat minder populair is. Het zorgt er ten eerste voor dat je dus werk en privé kunt scheiden en de kosten zijn op te voeren op de zaak.