Veelgestelde Vragen (FAQ) > Algemene vragen > Sim only en prepaid, wat zijn de verschillen?

Sim only en prepaid, wat zijn de verschillen?

Misschien overweeg je om een abonnement af te gaan sluiten, maar twijfel je nog of je niet beter een prepaid af kunt sluiten. Via onze website vergelijk je diverse providers zoals KPN, Ben, Hollandsnieuwe, Tele2 & Telfort met elkaar. Maar wat zijn nu eigenlijk de verschillende tussen een sim only en prepaid?

Wat is prepaid?

Prepaid is een Engelse term, letterlijk vertaald is dit ‘vooruit betaald’. Vroeger was het een zeer populaire manier om een mobiele telefoon te hebben met prepaid, sterker nog in het begin was dit de enigste optie. Tegenwoordig bestaat het nog steeds, maar er wordt steeds minder gebruik van gemaakt. Bij een prepaid sim kaart zet je beltegoed op je telefoon.

Je koopt een prepaid kaart bij een kiosk of telefoon winkel, bijvoorbeeld €20,- Dit beltegoed wordt vervolgens op je telefoon geleden en je kunt nu bellen, sms’en en gebruik maken van het mobiele internet. Het kan handig zijn voor mensen die hun kosten graag in de hand willen houden en geen vaste maandelijkse kosten willen hebben. Het grote nadeel van prepaid is dat je niet meer kunt bellen zodra het tegoed op is. Daarnaast zijn de kosten per minuut, sms en MB vaak iets hoger dan bij een sim only abonnement. Dit is de reden dat het steeds minder populair is. Voor mensen met kleine kinderen kan het overigens nog wel interessant zijn. Soms wil je dat het kind wel kan bellen in geval van nood, maar niet dat dit onbeperkt is en je over de bundel heen kunt gaan. Met een prepaid kunnen de kosten in de hand gehouden worden. Een onbeperkt abonnement is natuurlijk ook een optie, maar neem wel kennis van de fair use policy die veel onbeperkte providers hanteren.

Sim only is een goed alternatief

De grootste reden voor een prepaid is voor mensen vaak de kosten. Je kunt zeer voordelig een telefoon hebben, zonder dat je aan vaste maandelijkse kosten zit. Een sim only abonnement is een goed alternatief. Je sluit namelijk een abonnement af met alleen een bundel, geen toestel, daar zorg je zelf voor. Je kunt bij bepaalde providers al een abonnement afsluiten voor €2,50 per maand. Je hebt dan alleen belminuten en SMS, geen internet. Maar dit is vaak een stuk voordeliger dan een prepaid abonnement nemen. Heeft u meer algemene vragen? Stel ze via onze website.