Veelgestelde Vragen (FAQ) > Algemene vragen > Waar moet je als ouder op letten bij het afsluiten van een sim only voor kinderen?

Waar moet je als ouder op letten bij het afsluiten van een sim only voor kinderen?

Als ouder wil je natuurlijk het beste voor je kind, maar je wilt hem of haar ook niet verwennen. Toch zal er een moment komen dat een kind een eigen mobiele telefoon nodig gaat hebben. Misschien is het omdat je graag wilt dat hij of zij bereikbaar is, of kan bellen in een noodgeval. Natuurlijk moet je wel even goed nadenken voordat je een abonnement afsluit, want je wilt hier uiteraard niet de hoofdprijs voor betalen. Voor minder dan 10 euro per maand is het overigens al mogelijk en dan is er ook nog de mogelijkheid om deze maandelijks opzegbaar te maken. Kinderen zijn over het algemeen niet bepaald voorzichtig met apparaten, dus je hoeft zeker niet het nieuwste toestel voor aan te schaffen.

De meest voordelige manier is om een oud toestel te gebruiken dat je misschien nog in een lade hebt liggen. Zo bespaar je flink op de kosten voor een toestel. Want zelfs als je een instapmodel koopt als los toestel, ben je al snel enkele honderden euro’s kwijt. Daarnaast kun je via onze website een sim only abonnement afsluiten, waarvan de sim kaart in het oude toestel gedaan kan worden. Een sim only is vaak voordeliger als een prepaid en je kunt bijvoorbeeld kiezen voor onbeperkt of met een bel plafond, zodat de kosten beheersbaar blijven. Je kunt al een sim only onder de 10 euro afsluiten. Dat valt wel mee toch?

Zorg dat het betaalbaar blijft

Dat je kind bereikbaar is, dat is natuurlijk een heel fijn en prettig idee. Maar het leven met een kind is al duur genoeg, dus zorg er wel voor dat de kosten betaalbaar blijven. Met een oud toestel in combinatie met een sim only, kun je veel besparen. Daarnaast is het belangrijk dat je kijkt naar andere opties. Zo is er bijvoorbeeld een bel plafond, daarmee kun je instellen dat je kind niet meer kan bellen zodra de bundel op is. Bij bepaalde providers kun je dan instellen dat ze nog wel naar bepaalde nummers kunnen bellen, bijvoorbeeld die van papa en mama. Zo kom je aan het einde van de maand niet voor hoge kosten te staan. Een slimme oplossing dus! Meer algemene vragen? Bekijk onze website!