Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Is mijn telefoon simlock vrij?

Is mijn telefoon simlock vrij?

Veel smartphones die je krijgt bij het afsluiten van een telefoonabonnement zijn voorzien van simlock. Dit betekent dat je in het toestel alleen simkaarten van de bewuste provider kunt gebruiken waar je het abonnement bij hebt afgesloten. Wanneer je dus een simkaart van een andere provider in je telefoon stopt dan kan je geen verbinding met het netwerk maken. Er is nog wel een verwarring tussen de Puk code en een simlock. De puk code heb je nodig als je meerdere malen de verkeerde pincode hebt ingevuld. Een simlock gaat over het toestel dat niet iedere simkaart accepteert.

Zeer vervelend als je na het aflopen van je abonnement of prepaid graag naar een andere provider over wilt stappen. Dit is namelijk niet mogelijk tenzij je telefoon simlock vrij is. Veel mensen hebben om deze reden de vraag: Is mijn telefoon simlock vrij? In dit artikel zullen we beschrijven hoe je hierachter kunt komen en wat je moet doen wanneer blijkt dat er wel een simlock actief is op je toestel.

Simlock status van telefoon opvragen

Erachter komen of je telefoon simlock vrij is, is eigenlijk heel makkelijk. Wat je wel nodig hebt is het imei nummer van je toestel. Dit nummer kan je opvragen door met je toestel naar *#06# te bellen. Na het invoeren van de code en op bellen drukken zal het imei nummer op het scherm van je telefoon verschijnen. Deze moet je dus ergens noteren. De volgende stap is namelijk deze gegevens invoeren op de website www.imei.info waar je diverse informatie over je telefoon te zien krijgt. Hier kan je ook de simlock status zien staan. Je krijgt dus te zien of het toestel simlock vrij is of niet en of je een sim-only abonnement kunt gaan bestellen.

Unlock code via provider krijgen

Mocht bij het nemen van de eerder beschreven stappen blijken dat er een simlock op je telefoon zit, dan is de makkelijkste manier om deze ervan af te krijgen een unlock code verkrijgen bij de provider die het toestel heeft geleverd. De bedrijven zijn verplicht om deze code aan je te geven. De procedure waarop je de unlock code aan kunt vragen is echter per bedrijf verschillend. Het beste kan je naar de website van je provider gaan en hier zoeken naar unlock code om een beschrijving van de stappen te vinden. Wel gebruikelijk is dat je opnieuw om het imei nummer van je telefoon gevraagd zal worden. Meer simkaart vragen zijn via onze website te bekijken.