Veelgestelde Vragen (FAQ) > Simkaart vragen > Waar kan ik de pukcode van mijn simkaart vinden?

Waar kan ik de pukcode van mijn simkaart vinden?

Misschien heb je wel eens van een pukcode gehoord. Het is een persoonlijke code om je simkaart te kunnen ontgrendelen. Als je bijvoorbeeld drie keer achter elkaar je pincode op je telefoon hebt ingevoerd, dan blokkeert je simkaart. Een beveiliging die is ingebouwd, wat natuurlijk alleen maar goed is omdat je niet wilt dat dieven met je abonnement aan de gang kunnen gaan. Maar als je per ongeluk drie keer je pincode intoetst, kun je door middel van je pukcode de simkaart weer ontgrendelen.

Pukcode wordt bij simkaart geleverd

De pukcode hebt je ontvangen toen de simkaart geleverd werd bij je abonnement. De code bestaat uit 8 cijfers. Zodra je simkaart geblokkeerd is na 3 keer een foute pincode, zul je dus op zoek moeten gaan naar de documentatie. De kans is groot dat je deze ergens in een lade hebt bewaard of misschien wel op zolder. Dit is dus iets anders als een simlock, waarbij de telefoon niet geschikt is voor iedere simkaart.

Het raden of proberen van de pukcode is trouwens af te raden, omdat je dit ook niet ongelimiteerd kunt proberen. Na negen keer een foutieve pukcode te hebben ingevoerd blokkeert de simkaart definitief en zul je dus een nieuwe simkaart moeten aanvragen. Zorg dus dat je hier goed op let en gooi documentatie die bij je nieuw abonnement geleverd wordt niet in de prullenbak, je zou deze zomaar eens nodig kunnen hebben in de toekomst als je de pincode verkeerd hebt ingevoerd. Meer simkaart vragen op onze website beantwoord.