200 keer per dag je telefoon checken? Kwart dertigers doet dit

smartphone in horecaHoe vaak per dag kijk jij op je telefoon? De kans is groot dat dit vaker is dan je denkt. Eigenlijk is het best wel gek dat we zo verslaafd zijn aan onze telefoons. Als je bijvoorbeeld in een bar, kroeg of terras kijkt dan zie je soms mensen alleen maar in hun telefoon kijken. En dat terwijl ze in een groepje van meerdere mensen zijn en ook met elkaar zouden kunnen communiceren. Hier zouden we toch wat aan moeten gaan veranderen, want het lijkt er toch sterk op dat het uit de hand aan het lopen is.

Tieners?

Doorgaans denken mensen aan tieners of jongeren wanneer we het hebben over vastgeplakt zijn aan je telefoon. Alhoewel dit best wel eens zou kunnen kloppen, is het met de dertigers en veertigers ook niet best gesteld. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat en kwart van vrouwen boven de dertig meer dan 200 keer per dag de telefoon controleert. Dus denk hier de volgende keer aan als je neerkijkt op jongeren die aan hun telefoon gekluisterd zijn. De kans is namelijk aanwezig dat je zelf ook heel erg veel op je telefoon kijkt!

Social media slecht voor zelfvertrouwen?

In de enquête die door Marie Claire gehouden is kwam de vraag of social media slecht voor het zelfvertrouwen is ook aan bod. De helft van de 600 ondervraagde vrouwen gaf aan dat dit inderdaad het geval is, maar wil haar account toch niet verwijderen. Twee derde van de vrouwen zegt dat ze het noodzakelijk vindt om regelmatig social media te controleren. En twee vijfde van de ondervraagde vrouwen geeft aan misschien wel een smartphone verslaving te hebben. Natuurlijk allemaal zeer interessante data die aangeeft dat mensen zich wel bewust zijn van hun smartphone gebruik. Op 1 of andere manier blijft men toch naar die telefoon grijpen.

Leg je telefoon weg

Als je niet wilt worden afgeleid van je mobiele telefoon, dan is het een goede optie om je telefoon weg te leggen. Zo blijft je veel gemakkelijker in het moment en zul je niet worden afgeleid door de notificaties. Als je de telefoon bij de hand hebt, is het vaak veel moeilijker om er niet op te kijken. Als je de volgende keer uit eten gaat of een gezellige tijd wilt hebben met familie of vrienden, leg je telefoon dan uit het zicht of buiten handbereik. Je zult veel meer genieten van de activiteiten.

Als je daarnaast voordelig uit wilt zijn in je maandelijkse kosten, dan kun je via onze website 1 van de sim only abonnementen vergelijken met elkaar. Bekijk ook hollandsnieuwe sim only eens. Zo bespaar je veel geld en blijft er meer over om leuke dingen te doen!