4G of 3G internet bij je abonnement?

By | 10/09/2016

Als je een nieuw abonnement gaat afsluiten, dan zul je daar in veel gevallen ook een internet bundel of databundel bij willen afsluiten. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone en om van alle functionaliteiten gebruik te kunnen maken is internet toch wel erg belangrijk.

Natuurlijk is het geen absolute noodzaak, want als je veel tijd doorbrengt in je eigen huis of op kantoor dan kun je vaak ook van WIFI internet gebruik maken. Maar internet op je telefoon hebben is toch zeker wel handig om te hebben. Je kunt dan op iedere plek een berichtje sturen, in contact staan met vrienden op social media etc. Als je echter een internet bundel bij je abonnement wilt gaan afsluiten dan sta je voor de keuze: 4G of 3G internet? In dit artikel wat meer informatie.

Verschil 4G en 3G internet

4G of 3G internet4G is de opvolger van 3G. Het grote verschil zit hem in de snelheid van het internet. Bij 3G was er een gemiddelde van 7Mbps haalbaar in de praktijk. Bij 4G ligt dat gemiddeld op 20Mbps, bijna 3 keer zo snel dus. Een aanzienlijk verschil in snelheid wat je ook echt wel goed merkt. Als je gewoon wat dingen aan het opzoeken bent op het internet dan zul je direct een verschil merken. Het verschil wordt helemaal goed merkbaar als je bijvoorbeeld filmpjes kijkt of applicaties aan het downloaden bent. Aangezien het in die gevallen om grotere hoeveelheid data gaat, is het verschil nog beter merkbaar.

Wat is de beste keuze voor jou?

Sommige simonly providers bieden standaard een 4G snelheid aan, terwijl je er bij andere providers weer zelf voor kunt kiezen (vaak tegen meerprijs). In dat laatste geval zul je voor jezelf moeten bepalen of dat het waard is. Als je veel gebruik maakt van het mobiele internet en snelheid voor jou belangrijk is, dan is het zeker het overwegen waard. Controleer overigens altijd wel je telefoon of deze overweg kan met 4G, als dat niet het geval is dan zul je er weinig aan hebben. Neem je het internet op je telefoon eigenlijk alleen maar om wat extra bereikbaar te zijn en soms wat op te zoeken, dan zijn de extra kosten voor sneller mobiel internet het wellicht niet waard. Maar uiteindelijk moet iedereen natuurlijk voor zichzelf bepalen of het de extra kosten waard is.