Tips om batterij te besparen van je smartphone

Smartphones zijn belangrijke rol in ons leven gaan spelen. We blijven in contact met vrienden en familie via diverse applicaties en veel mensen gebruiken de telefoons om mee te e-mailen, een agenda bij te houden en spelletjes op te spelen. Helaas zijn de batterijen die gebruikt worden in de telefoon vaak niet erg krachtig. De telefoon moet dan ook eigenlijk dagelijks (of soms zelfs vaker) worden opgeladen. Maar er zijn ook manieren om batterij te besparen, in dit artikel enkele tips om zo lang mogelijk met je batterij te doen, zodat je deze minder vaak hoeft op te laden.

GPS uitzetten (locatie)

Vrijwel alle telefoons zijn uitgerust met een GPS systeem. Dit kan onder andere gebruikt worden voor navigatie. Op veel telefoons staat deze functionaliteit altijd aan, wat onnodig is en veel van je batterij kost. Zoek dan ook op jouw telefoon naar deze instelling en zet hem uit. Als je er dan gebruik van wilt maken, kun je hem weer inschakelen. Als je GPS aanstaat, gaan veel applicaties op de achtergrond ook zoeken naar je locatie. Dit kost je extra batterij en data! Je kunt natuurlijk besparen met een KPN zakelijk abonnement.

Helderheid van het scherm

Het zal je niets verbazen dat een scherm dat op volle helderheid staat, meer stroom verbruikt. Zet je helderheid dan ook lager om energie te besparen. Ook als je telefoon op automatisch aanpassen van de helderheid staat, zal deze doorgaans meer energie verbruiken. Zet hem dan ook zo laag mogelijk, maar natuurlijk wel op een niveau dat je alles nog kunt lezen.

WIFI

Gebruik maken van de WIFI functionaliteiten op je smartphone kan je veel data schelen in je internet bundel. Dat is natuurlijk prettig, maar als je onderweg bent dan heb je vaak geen toegang tot WIFI. Toch zal je telefoon constant zoeken naar beschikbare netwerken, wat veel energie kost. Als je de deur uitgaat kun je dus het beste deze functie uitschakelen en flink wat energie besparen. Heb je wel weer toegang tot een draadloos netwerk, kun je de functionaliteit gewoon weer inschakelen.

Beperk geluiden

Op veel smartphones is standaard ingesteld dat er een geluidje te horen is als er getypt wordt op het toetsenboord. Het maken van geluiden neemt natuurlijk energie in beslag. Op de meeste telefoons is dit vrij eenvoudig uit te schakelen. Als je redelijk veel typt op je telefoon (bijvoorbeeld om berichtjes te sturen) dan kan dit je een flinke besparing opleveren.

Al met al zijn er flink veel besparingen te realiseren voor de meeste gebruikers van smartphones. Als je al deze zaken doorvoert, zul je vaak merken dat je batterij een stuk langer meegaat. Als je langer onderweg bent en geen toegang tot een stopcontact hebt, is het natuurlijk altijd een goed idee om een opgeladen reserve accu mee te nemen.

Heb jij een iPhone? Bekijk dan onderstaande video met een uitleg om energie te besparen: