Betalen met een selfie

Dat selfies populair zijn is een understatement. Als je in de stad loopt zie je regelmatig mensen die hun smartphone erbij pakken om een kliekje te schieten. Het wordt daarnaast steeds gebruikelijker dat bepaalde applicaties de mogelijkheid bieden om via een selfie de app te ontgrendelen. Wil je opzeggen of overstappen? Er moet dan een selfie gemaakt worden om te bevestigen dat jij het echt bent.

MasterCard (van de creditcards) is bijvoorbeeld een bedrijf dat van deze technologie gebruik maakt. Via de app die Identity Check Mobile heet, kunnen gebruikers hun identiteit verifiëren door een selfie te maken met de camera. Zodra deze is bevestigd kunnen deze gebruikers aankopen via het internet doen via hun creditcard.

Er is ook aan beveiliging gedacht, men dient te knipperen met de ogen om te bevestigen dat er geen foto wordt gebruikt. Het bedrijf slaat de foto tijdelijk versleuteld op hun server op en verwijderd deze vervolgens na bevestiging. Ook in Europa moet dit systeem binnenkort gaan werken, 92 procent van de deelnemende klanten geeft aan liever een selfie te gebruiken dan een wachtwoord. Ook als je Android 7.0 gebruikt is dit dus een goede optie.

Wil je ook geld besparen? Kijk dan eens naar een Tele2 sim only abonnement of 1 van de andere providers op onze website.