Dagbundel afsluiten voor in het buitenland bij telefoonabonnement

Dat bij een verblijf in het buitenland de kosten voor het gebruik van je telefoon hoog kunnen oplopen, is bij de meeste mensen wel bekend. Wanneer je wilt bellen of internetten via je mobiele telefoon in een ander land dan zijn hier andere tarieven mee gemoeid dan je in Nederland gewend bent. Nu zijn de laatste jaren al wel afspraken gemaakt met landen binnen de EU om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Als je jezelf echter buiten de zogenaamde zone 1 bevindt, dan kan een paar minuten bellen of een kleine hoeveelheid MB’s aan internetdata verbruiken al snel voor zeer hoge kosten zorgen. Een manier om dit te voorkomen is een dagbundel afsluiten voor in het buitenland bij je telefoonabonnement, bijvoorbeeld een Ben aanbieding kan hierbij hulp bieden.

Extra dagbundel bellen en internetten

De kosten voor bellen en internet met je telefoon zijn de laatste jaren alleen maar lager geworden. Tegenwoordig kan je telefoonabonnementen afsluiten waarmee je een hoeveelheid belminuten en internetdata afneemt en daarmee de kosten per minuut bellen of MB internetten beperkt tot centen. Wanneer je echter naar het buitenland vertrekt dan gelden deze afspraken met je telefoonprovider niet meer.

Hier maak je gebruik van het netwerk van de buitenlandse provider en die berekend de kosten door naar het bedrijf waar jij je abonnement hebt afgesloten. Vaak komt daar nog een grote toeslag bovenop waardoor de euro’s zich al snel opstapelen. Nu bieden de Nederlandse providers je wel de mogelijkheid om voor enkele dagen een extra bundel af te sluiten waarmee de kosten voor buitenland bellen en internetten van tevoren bekend zijn en zoveel mogelijk beperkt worden.

Hoe afsluiten bij telefoonabonnement

Indien je plannen hebt om binnenkort voor enkele dagen naar het buitenland te vertrekken en hier de behoefte hebt om je telefoon te gebruiken. Dan doe je er goed aan om zo’n buitenland dagbundel af te sluiten bij je telefoonabonnement. Deze moet je voor vertrek bij je provider afsluiten. De makkelijkste manier om dit te doen is door in te loggen op het klantenpaneel van je provider. Hier zal je de optie zien staan om verschillende pakketten te activeren voor een vastgestelde periode. Kies het pakket dat het beste bij jouw verwachte telefoongebruik past.