Veel geld besparen op telefoon kosten

Veel gezinnen hebben geen idee wat ze precies uitgeven per maand. Ze weten wat er binnenkomt en hebben een inschatting van wat er ongeveer uit gaat. Maar als ze er echt eens voor gaan zitten en een budget gaat maken, komt vaak naar boven dat er flink wat bespaard kan worden op diverse kostenposten. Zo komt bijvoorbeeld regelmatig naar voren dat de mobiele telefoon kosten flink hoog zijn. Je kunt natuurlijk altijd Tele2 opzeggen als dat wat voor je is.

Het is helemaal niet zo vreemd dat iemand €50,- of meer per maand betaald voor een mobieltje. Vaak betreft het dan een abonnement inclusief een telefoon. Als iemand overstapt naar een sim only abonnement, kan er flink bespaard worden. Vaak kan het abonnement verlaagd worden tot €15 – €25, afhankelijk van de bundel die iemand heeft.

Hoe kan het dat het zoveel goedkoper is?

Een heel goede vraag! Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het bij abonnement enkel om een sim kaart met daarop de bundel. Je betaald dus enkel om te bellen, sms’en en gebruik te kunnen maken van het mobiele internet. Bij andere abonnementen waar een mobieltje is inbegrepen betaal je er dus gewoon zelf voor. En als je het allemaal door gaat rekenen dan betaal je ook nog meer voor de telefoon dan je zou betalen als je deze als los toestel in de winkel zou aanschaffen. De providers berekenen ook rente e.d. door in de kosten.

Als ik overstap, moet ik dan zelf een nieuwe telefoon regelen?

Als je de overstap gaat maken naar een voordeliger abonnement, dan kan dat redelijk vlekkeloos verlopen. Behalve als je verslaafd bent aan je telefoon natuurlijk Je kunt gewoon je eigen nummer behouden, je zult natuurlijk wel zelf voor een telefoon moeten zorgen. Als je abonnement bij de vorige provider inmiddels is afgelopen, dan kun je ervoor kiezen om je huidige telefoon te behouden. We horen echter wel vaak dat telefoon (zeker smartphones) na verloop van tijd wat trager zijn geworden. Dit is heel logisch maar is wel een oplossing voor te verzinnen.

Zo kun je de telefoon bijvoorbeeld resetten naar de fabrieksinstellingen zodat deze compleet leeg wordt gemaakt. Als dit iets te rigoureus voor je is, kun je ook wat applicaties, spelletjes, foto’s, video’s en bestanden verwijderen zodat de telefoon weer wat sneller wordt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een nieuwe telefoon te kopen (kost wel wat), of eens rond te kijken op de tweedehands markt. Daar kun je vaak ook een leuk toestel van een paar maanden oud op de kop tikken voor een leuk prijsje.