Het is officieel; telefoon op de fiets binnenkort echt verboden!

We schreven er al eerder over; het gebruik van de smartphone op de fiets. Tot op heden was dit namelijk niet verboden. Verstandig is het echter niet, want je bent ook op de fiets erg afgeleid van wat er in het verkeer gebeurd. Een muziekje opzetten terwijl je aan het fietsen bent klinkt misschien niet zo heel ernstig, maar in die paar seconde dat je dat doet zijn je ogen toch even van de weg af. Precies genoeg om een auto of voetganger over het hoofd te zien, met alle gevolgen van dien. Misschien het je de MONO campagne en reclames inmiddels al gezien. Ze doen een beetje denken aan de BOB campagne, maar dan gericht op het gebruik van de smartphone in het verkeer. De campagne richt zich op automobilisten, maar dus ook op fietsers.

1 juli 2019 gaat de nieuwe wet in

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur & Waterstaat heeft een wetswijziging ingevoerd, die het vanaf 1 juli 2019 verboden maakt om je mobiele telefoon vast te houden op de fiets. De slimmeriken zullen misschien denken; dan pak ik mijn tablet of MP3-speler wel uit de kast als ik ga fietsen. Dat gaat helaas niet op, want het verbod geldt namelijk niet alleen voor mobiele telefoons maar voor alle mobiele elektronische apparaten. Zo zijn eventueel toekomstige populaire uitvindingen direct ook meegenomen.

Pas dus op!

Als je dus met de fiets deelneemt aan het verkeer, dan is het altijd een goed idee om je smartphone gewoon met rust te laten. Zet het toestel bijvoorbeeld op stil om niet gestoord te worden. Sommige mensen doen een beetje lacherig over deze nieuwe wet, maar er zijn al veel mensen betrokken geraakt bij een ongeluk door het gebruik van de smartphone. Gebruik hem gewoon niet in het verkeer, of je nu met de auto bent of met de fiets het is altijd enorm gevaarlijk!

Wil je voordelig van je smartphone kunnen genieten, dan is een T-mobile sim only afsluiten een goede keuze. Via onze website vergelijk je de providers met elkaar.