Is jouw iPhone batterij ook zo snel leeg? Tips om langer door te kunnen lees je hier!

Het is een klacht van veel iPhone gebruikers; de batterij gaat snel leeg. Er zijn natuurlijk ook mensen die klagen over een Android toestel dat leeg gaat, maar in dit artikel willen we het specifiek hebben over de iPhone.

We geven je een aantal tips om langer met je batterij te doen, we gaan er vanuit dat je iOS 11 op je toestel geïnstalleerd hebt. Iedereen vanaf een iPhone 5 zal deze versie van het besturingssysteem inmiddels wel op zijn of haar telefoon hebben, maar we willen het toch even gezegd hebben..

In dit artikel geven we een aantal handige tips die ervoor zorgen dat je minder batterij nodig hebt. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat het probleem in de batterij zelf zit (een fysiek defect van de batterij).

Als de tips uit dit artikel geen positief effect hebben, kunt u waarschijnlijk beter uw iPhone langs brengen bij een reparatiecentrum zodat deze vervangen kan worden voor een nieuwe exemplaar. Laten we beginnen met de tips om minder batterij te gebruiken. Een Simyo 4G abonnement kan overigens een goede keuze zijn.

Schakel WIFI, bluetooth & GPS uit als je deze niet gebruikt

wifiHet is natuurlijk heel makkelijk dat je iPhone direct verbinding maakt met het WIFI netwerk zodra je thuis komt. Ook is het prettig dat je telefoon direct connect met je auto via bluetooth en je altijd direct kunt navigeren vanuit Google maps of Apple kaarten. Ook als je een hotspot gemaakt hebt van je telefoon, verbruikt dit extra batterij.

Maar de WIFI, bluetooth en GPS staan constant aan en gebruiken batterij in de achtergrond. Als je batterij wilt besparen, kun je deze functionaliteiten het beste uitschakelen als je ze niet gebruikt. Wifi en bluetooth kun je uitschakelen door vanaf onderaan te swipen en ze daar uit te schakelen.

Voor het uitschakelen van de GPS moet je iets verder in de telefoon spitten. Je kunt gaan naar:

Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > schakel deze hier uit

Nu staan al deze connectiviteit opties uit en zullen dus ook geen energie meer gebruiken op de achtergrond. Dat kan flink schelen. Als je deze functies wilt gebruiken kun je ze gemakkelijk weer inschakelen, zorg wel dat je ze naderhand weer uitschakelt anders zullen ze alsnog energie verbruiken in de achtergrond!

Ververs op achtergrond uitzetten

Wanneer je een nieuwe app installeert op je iPhone zal deze vaak automatisch instellen dat deze op de achtergrond ververst. Dat kan voor sommige apps best wel handig zijn, maar is zeker niet voor allemaal noodzakelijk. Je kunt het verversen op de achtergrond helemaal uitzetten, maar dit adviseren wij niet. Je kunt per app bepalen of deze op de achtergrond mag verversen. Je kunt dit doen door te gaan naar:

Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond > Stel hier per app in welke in de achtergrond mag verversen

Zet energiebesparingsmodus aan in nood

energiebesparingsmodus iphoneIn de iPhone is standaard een energiebesparingsmodus ingebouwd, super handig voor als je de telefoon nog wat langer nodig hebt. Er worden bepaalde processen uitgeschakeld en het scherm gaan sneller uit, allemaal om de batterij zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Als je batterij bijna leeg begint te raken, zal de iPhone ook vragen om deze modus in te schakelen. Maar als je van te voren al weet dat je langer met de batterij moet doen (bijvoorbeeld als je op een festival bent) dan kun je deze modus ook al eerder inschakelen. Dit kun je doen door te gaan naar:

Instellingen > Batterij > Schakel hier de energie spaarstand in