iPhone scherm kapot? Je kunt hem zelf vervangen (als je dat zou willen)

De kans is groot dat je jouw iPhone wel eens hebt laten vallen. Dit kan nu eenmaal wel eens gebeuren. En alhoewel je telefoon best tegen een stootje kan, komt het ook regelmatig voor dat het scherm barst. Niets is zo vervelend als een scherm met een dikke barst erin, omdat je dan sommige icoontjes niet meer goed kunt zien. Misschien heb je de telefoon wel in combinatie met een Tele2 abonnement afgesloten.

Ook filmpjes kijken of chatten via Whatsapp wordt een stuk lastiger, zeker als de barsten rond het toetsenbord zitten. Veel mensen kiezen ervoor om hun telefoon weg te brengen naar een telefoonwinkel voor de reparatie. Dat is op zich natuurlijk prima. Ga je naar een Apple winkel betaal je hier doorgaans de volle mep voor. Afhankelijk van het type iPhone zijn de kosten bij Apple zelf ergens tussen de €100 – €200. Een boel geld natuurlijk.

Ga je naar een onafhankelijke telefoonwinkel voor de reparatie, dan betaal je doorgaans iets minder. Je hebt dan ook vaak de optie om voor een imitatie of A+ kwaliteit scherm te gaan. Alhoewel de A+ kwaliteit vrijwel net zo goed is als het origineel, is het vaak wel een imitatiescherm (dus niet origineel Apple). Daar is overigens helemaal niets mis mee, maar daardoor kunnen deze winkels de prijzen wat lager aanbieden. Wist je dat je ook helemaal zelf je scherm kunt vervangen? Het is een klusje dat gemiddeld 20 – 40  minuten in beslag neemt, mits je het juiste gereedschap hebt natuurlijk.

Op de website fixjeiphone.nl kun je schermen, gereedschap en handleidingen bestellen zodat je helemaal zelf aan de slag kunt gaan. Als je een klein beetje handig bent, dan moet je dit echt wel lukken! Dit scheelt je flink wat geld en het is natuurlijk ook wel leuk om het zelf te doen. Onderstaande video geeft een uitleg over het vervangen van het scherm van een iPhone 6 (S). Bekijk de video eens en bepaal voor jezelf of het iets voor jou is:

Als je toch bezig bent met besparen, dan is een sim only abonnement helemaal geen gek idee om eens te overwegen. Als je de telefoon gerepareerd hebt, kan deze weer jaren mee! Kies bijvoorbeeld voor een Simyo abonnement of provider Youfone. Beide partijen maken gebruik van het KPN netwerk, wat als zeer betrouwbaar bekend staat.