Dezelfde bundel maar minder betalen? Met los abonnement is het mogelijk!

De kans is groot dat wanneer je nu een telefoon abonnement hebt, dat het om een abonnement + telefoon gaat. Veel providers bieden deze mogelijkheid aan en veel consumenten maken er gebruik van.

Soms wordt gedacht dat de telefoon gratis is. Dit is niet juist. De kosten voor de smartphone zitten vaak gewoon doorberekend in de prijs, je betaald er dus gewoon per maand voor. In deze kosten zit vaak ook rente opgenomen. Uiteindelijk betaal je dus een hoger bedrag dan dat je de telefoon als los toestel in de winkel zou aanschaffen. Dat is natuurlijk het tegenovergestelde van gratis!

Zet je abonnement om!

Als je eens gaat kijken naar abonnement, dan zul je merken dat je voor dezelfde bundel een stuk minder hoeft af te rekenen. De meeste bekende providers bieden deze mogelijkheid zelf ook aan, maar er zijn ook wat kleinere sim only providers die de zich enkel op voordelige abonnementen richten. Deze kunnen in bepaalde gevallen zelfs nog goedkoper zijn, maar daarvoor moet je echt eens vergelijken tussen de verschillende aanbieders die er zijn. Een Simpel sim only abonnement kan bijvoorbeeld erg interessant zijn, maar er zijn ook nog veel andere goede providers met scherpe prijzen.

Als je de stap zet om je abonnement om te zetten naar een voordleiger abonnement, dan is dat financieel natuurlijk een goede beslissing. De andere kant is wel weer dat je zelf voor een telefoon dient te zorgen. Als je huidige model smartphone nog naar behoren functioneert dan kun je deze hier natuurlijk voor inzetten. Ook kun je eens rondkijken voor een nieuw model (misschien dit keer niet het top model). Zorg er wel altijd voor dat je nieuwe telefoon geen sim-lock heeft, zodat alle sim kaarten erin kunnen.

Hetzelfde telefoonnummer behouden bij je nieuwe abonnement

Ook is het bij vrijwel alle providers mogelijk om hetzelfde nummer te behouden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een nieuw nummer aan te vragen, maar je moet alle vrienden, kennissen & familie dan weer laten weten dat je nummer veranderd is. Dat is natuurlijk ook niet echt prettig. Met nummerbehoud duurt het aanvragen van een nieuw abonnement afsluiten doorgaans wel wat langer. De provider moet het regelen met de vorige provider om het nummer over te nemen. Dit neemt vaak wat meer tijd in beslag dan een nieuw nummer aanvragen.