We hebben al enkele malen geschreven over de voordelen van een tweedehands toestel aan te schaffen. Dit ging er dan meestal over om zelf een tweedehands telefoon aan te schaffen. Maar als je zelf een upgrade wilt doen naar een nieuwe model, dan is er natuurlijk de optie om zelf je toestel aan te bieden. Bijvoorbeeld via een website als Marktplaats.

Toch is dit niet geheel zonder risico. Zo is er gisteren bijvoorbeeld een j17 jarige jongen uit Eindhoven opgepakt die via Marktplaats had afgesproken met een vrouw uit Sint-Oedenrode voor de koop van een mobiele telefoon. De twee hadden voor een winkel afgesproken en in plaats van de te betalen griste de jongen de telefoon uit de handen van de vrouw. Door een duidelijk signalement kon de politie snel optreden en de dader oppakken. Die stond bij een bushalte te wachten op de bus. De jongen is opgepakt en moest een nacht in de cel doorbrengen.

Kies een veilige plek

politie pakt 17 jarige jongen opNatuurlijk worden er iedere dag duizenden afspraken gemaakt via tweedehands sites en gaat het slechts enkele malen mis. Toch is het belangrijk om dit in gedachten te houden. De vrouw en jongen hadden in dit geval afgesproken voor een winkel. Dat is een slimme zet, want niet iedereen is er comfortabel mee dat mensen naar je huis toe komen. Een goede zet dus van de vrouw. Maar desondanks deze goede zet, was ze toch bijna van haar telefoon ontvreemd.

Wat had ze hier nog aan kunnen doen? Om eerlijk te zijn denken wij dat ze hier weinig aan had kunnen doen. De jongen kwam waarschijnlijk al met het plan om de telefoon te stelen naar de afspraak toe. Als je iets verkoopt is het logisch dat je het eerst even aan de koper toont, als die vervolgens de benen neemt heb je weinig opties. Afspreken bij de vrouw thuis had wellicht een beter plan geweest, omdat de jongen dan daadwerkelijk binnen had moeten komen. Wegrennen is dan toch net een stukje moeilijker. Aan de andere kant is het ook goed te begrijpen dat de vrouw geen vreemden willen hebben.

Een rotte appel

Nu willen wij niemand bang maken en daarom is het belangrijk om te realiseren dat er dagelijks duizenden van dergelijke afspraken zijn en en slechts sporadisch iets mis gaat. Gelukkig heeft de politie de jongen op kunnen pakken en heeft hij hopelijk zijn lesje geleerd. Nog steeds is een tweedehands toestel kopen een zeer goede optie als je niet het nieuwste model wilt hebben. Je betaald dan vaak een stuk minder dan wanneer je een nieuw toestel koopt. Als je dit combineert met een sim only abonnement, ben je helemaal voordelig uit! Vergelijk je abonnement via: simonlyonbeperktinternet.com