Smartphone is stuk! Wat nu?

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Als je een beetje bij wilt blijven met familie, vrienden en kennissen dan moet je bijna wel. Iedereen maakt tegenwoordig natuurlijk gebruik van applicaties zoals Facebook, Whatsapp & Snapchat. Voor deze applicaties heb je natuurlijk een smartphone nodig. Soms kun je bij T-mobile verlengen een nieuw toestel meefinancieren.

Maar zo’n smartphone is ook best wel kwetsbaar. Een groot glazen scherm wat natuurlijk ook kapot kan gaan. Je zien dan ook voornamelijk veel gebroken schermen bij smartphones. Maar ook kan er een softwarematige fout in de telefoon ontstaan, waardoor deze bijvoorbeeld vastloopt en niet meer wil opstarten.

Aangezien we zoveel met onze smartphone doen, is het vaak best ingrijpend als de telefoon kapot gaat. Je kunt geen contact meet onderhouden met je vrienden, maar kunt ook je e-mail niet meer onderweg checken. Hoe kun je ervoor zorgen dat je zo min mogelijk hinder ondervindt van het defect? In dit artikel geven wij enkele tips. Je kunt natuurlijk altijd een mobiel op afbetaling nemen.

Zorg voor een backup plan

Het is natuurlijk zaak om de defecte telefoon zo snel mogelijk te laten repareren. Er zijn hiervoor gespecialiseerde bedrijven, maar ook veel telecomwinkels kunnen een reparatie uitvoeren tegen een gunstige prijs. Je bent je telefoon dan echter wel een paar dagen kwijt. Het is dan ook een goed idee om een backup plan te hebben. Een oude telefoon kan al volstaan. Natuurlijk kun je ook naar de winkel gaan om een nieuwe telefoon te kopen, maar dat zijn extra kosten die je niet hoeft te maken. Je hebt vast nog wel een oude smartphone die eigenlijk niet meer helemaal van deze tijd is, maar het nog wel goed doet (en anders heeft 1 van je vrienden er vast wel 1). Door deze telefoon achter de hand te houden kun je in ieder geval de komende dagen vooruit, terwijl je goede telefoon in reparatie is. Neem een goedkoop sim only abonnement om meer kosten te besparen.

Zorg dat je inloggegevens bij de hand hebt

Als je tijdelijk een andere telefoon gaat gebruiken, dan wil je natuurlijk wel dat je applicaties daar op werken. Of je nu een iOS of een Android toestel hebt, je zult hiermee kunnen inloggen om al je data op de nieuwe (tijdelijke) telefoon te kunnen laden. Maar je moet dan natuurlijk wel de inloggegevens bij de hand hebben. Zorg er dus ook voor dat je deze op een veilige plek hebt opgeslagen, zodat je direct weer verder kunt en weer bereikbaar kunt zijn. Je voorkomt zo een hoop stress.