Sneller maken van een Android telefoon

Veel mensen die een Sim Only abonnement afsluiten, moeten daarbij zelf een telefoon kopen. Dat zit namelijk niet inbegrepen. Omdat veel Android telefoons over het algemeen wat goedkoper zijn, hebben veel mensen deze telefoons. Maar wat nu als je Android telefoon wat traag begint te worden? Is daar iets aan te doen? In dit artikel een tips om de telefoon wat sneller te maken.

Bij het openen van applicaties op een Android telefoon is er standaard een animatie ingebouwd die het opstarten een klein beetje vertraagd. Bij oudere telefoons bijvoorbeeld in combinatie met Simpel 1 jaar kan dit een probleem zijn. Het is niet veel, maar toch zeker merkbaar. Deze animatie ziet er zeker heel erg vet uit, maar als je liever hebt dat je telefoon sneller aanvoelt dan is het uitschakelen hiervan mogelijk een goede optie. Je kunt het in ieder geval proberen. Mocht het niet bevallen kun je het altijd weer terug inschakelen. De instelling is echter niet voor iedereen beschikbaar, maar valt onder de zogenaamde ‘developer options’. Dit zijn verborgen Andoird functies.

De eerste stap is om deze opties beschikbaar te maken, deze zitten namelijk verstopt. Ga naar: Instellingen > Over Apparaat > Software Info in dit menu zie je ergens het built number staan. Druk 7 keer achter elkaar op ‘built number’ . De developer options zijn nu geactiveerd bij de instellingen. Scrol in dit menu naar beneden totdat je de window animation ziet. Je kunt de animatie vervolgens uitschakelen om dat snelle gevoel in je telefoon te krijgen.

Hieronder een video met een stap voor stap uitleg: