Telefoonverslaving? Met deze 3 tips ervaar je (hopelijk) minder stress

Heb jij last van een telefoonverslaving? Onze mobiele telefoon is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Toch kan het soms best een goed idee zijn om eens helemaal af te kicken van je mobiel. Voor veel mensen zorgt de telefoon namelijk voor een hoop stress. Je staat als het ware altijd ‘AAN’ en sommige mensen hebben hier erg veel last van. In dit artikel delen we een aantal tips met je om je telefoonverslaving hopelijk iets te verminderen.

Leg je telefoon op een plek die fysiek niet bereikbaar is

Mensen die een telefoon verslaving hebben, worden als het waren steeds naar hun mobiele telefoon toe getrokken. Een simpele opmerking als; ‘dan kijk je er toch gewoon niet naar’ is voor deze mensen vaak niet mogelijk. 

Door de telefoon fysiek op een plek te leggen waar je niet bij kunt, gaat de neiging om er steeds op te kijken hopelijk sneller weg. Als je ergens naartoe gaat waar je niet aan de stress van de mobiele telefoon wilt hebben, laat hem dan gewoon thuis. Of geef je telefoon aan een vriend of vriendin om voor je in bewaring te nemen. Vraag je vriend of vriendin om niet te zwichten als je erom vraagt.

Check je socials en berichten op vast tijdstip

Voor deze tip heb je iets meer discipline nodig. Maak met jezelf een afspraak dat je bijvoorbeeld 2 keer per dag je berichten en Social media checkt. Bijvoorbeeld 1 keer in de ochtend en 1 keer in avond. We begrijpen dat dit voor iemand met een telefoon verslaving een behoorlijke uitdaging kan zijn, want je hebt de telefoon wel de hele dag bij je. Maar het is wel het proberen waard. Als het je lukt raak je wellicht gemotiveerd en maak je een nieuwe routine voor jezelf.

Koop een ouderwetse telefoon om van je telefoonverslaving af te komen

Wat er niet op zit kun je ook niet gebruiken. Als je een hele oude telefoon gaat gebruiken, waar je dus eigenlijk alle maar mee kunt bellen, dan forceer je jezelf om niet constant afgeleid te worden door alle apps op je telefoon. Met een Lebara unlimited kun je overigens onbeperkt bellen. We begrijpen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, want je vrienden weten misschien niet eens meer wat bellen is. Toch kan dit voor mensen met een heftige telefoonverslaving wel een goede oplossing zijn. Je kunt wel bellen in een noodgeval, maar alle andere zaken zitten simpelweg niet op de telefoon. En dan kun je er dus ook niet naar kijken!