Wij Nederlanders kunnen de telefoon nog maar moeilijk loslaten

Nu zien we in het straatbeeld van tegenwoordig natuurlijk een hoop mensen die bezig zijn met hun telefoon. Het lijken er wel steeds meer te worden. Zeker als je regelmatig met het openbaar vervoer zit dan herken je het zeker. Via onze website vergelijk je natuurlijk grote databundels, dus dat helpt ook niet om het los te kunnen laten.

Vrijwel iedereen zit naar die smartphone te kijken op het perron, in de trein of in de bus. Uit onderzoek van Deloitte blijkt nu dat 38% van de automobilisten de telefoon wel eens achter het stuur gebruikt en dat de helft van de Nederlanders hem op de fiets gebruikt. Dat mag niet volgens de wet en is echt heel erg gevaarlijk.

In het onderzoek komen jongeren in de leeftijdscategorie 18 tot 24 jaar helemaal slecht uit de test. Maar liefst driekwart van de jongeren in deze leeftijd gebruikt de telefoon op de fiets. En dat kan best gevaarlijk zijn, want ook op de fiets kun je natuurlijk een ongeluk krijgen als je de aandacht er niet bij blijft houden. Op de fiets ben je natuurlijk nog een stuk kwetsbaarder dan in de auto. Bij een ongeluk zit er natuurlijk niets om je heen zoals bij een auto wel het geval is.

Telefoon is onze beste vriend

Uit het onderzoek blijkt ook dat 65% van de mensen de telefoon in de gaten blijft houden tijdens vergaderingen op het werk. Daarnaast gebruikt 90% van de Nederlands de telefoon tijdens het werk en 88% gebruikt de mobiele telefoon in het openbaar vervoer.

Dat is een beeld wat je waarschijnlijk wel herkent als je in de trein zit. Ook opmerkelijk is dat 68% de telefoon in de gaten blijft houden tijdens gesprekken met familie en vrienden. Dus zelfs mensen die dicht bij ons staan kunnen er niet voor zorgen dat de aandacht van de telefoon wegblijft.

Wij vinden zelf ook dat we doorslaan

Bij veel verslavingen is het zo dat mensen het zelf allemaal wel mee vinden vallen. Toch geeft 73% van de mensen die dagelijks meer dan 50 keer naar hun telefoon grijpen aan dat het teveel is. Toch is het interessant dat deze groep zich meer stoort aan het telefoongebruik van anderen. Begin bij jezelf zou hier wellicht goed opgaan.

Zullen we gewoon stoppen met die telefoon zoveel te gebruiken?

Inmiddels is het wel bekend dat de telefoon echt een onderdeel van ons leven is geworden. Het brengt ons een hoop goede dingen, maar we moeten natuurlijk niet gaan doorslaan door meer aandacht voor de technologie te hebben dan voor vrienden en familie.

Uiteindelijk moeten we met zijn allen in contact blijven, het liefst gewoon als mensen onder elkaar. Geef iemand eens een belletje of spreek hem eens aan in het echte leven. Je zult zien dat dit veel leuker is dan via een schermpje. We moeten natuurlijk geen contact gestoorde samenleving gaan krijgen.

Dat kan al een hoop schelen en zo ga je hopelijk ook wat minder van je telefoon gebruik maken. Want als we met zijn allen storen aan ons eigen gedrag, dan kunnen we er toch ook gewoon wat aan veranderen. Zo moeilijk is dat toch niet? Dus leg die telefoon gewoon eens weg en ga wat anders doen.

Wil je overigens besparen op je maandelijkse kosten? Kies dan voor sim only! Via onze website vergelijk je alle abonnement van Nederlandse providers zoals Ben sim only met elkaar.