Op deze manier zet je de functie zoek mijn iPhone uit

De functionaliteit ‘zoek mijn iPhone’ kan heel erg handig zijn. Je kunt dan namelijk inloggen op de iCloud en zien waar je telefoon precies is.

Handig als je bijvoorbeeld je telefoon of iPad ergens vergeten bent en niet meer weet waar, of wanneer je telefoon (mogelijk) gestolen is. Met deze functie heb je in ieder geval een optie om hem terug te vinden. Zo’n iPhone is toch een duur bezit en je wilt natuurlijk geen nieuwe hoeven kopen. Dat is voor veel mensen toch een flinke uitgave.

Je telefoon moet nog wel een internetverbinding hebben om er gebruik van te kunnen maken. De functionaliteit staat standaard ingeschakeld. In dit artikel leggen we je uit hoe je zoek mijn iPhone uit kunt zetten, mocht je dat willen natuurlijk.

Waarom wil je zoek mijn iPhone uitzetten?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je deze functionaliteit wilt uitschakelen. Een belangrijke reden die wij op het internet kunnen vinden is dat deze functie batterij kost om te gebruiken. En wil je langer met je batterij doen dan is het uitschakelen van deze functie natuurlijk een optie.

De telefoon maakt verbinding en stuurt locatiegegevens door, ook al je de telefoon niet kwijt bent. Nu kunnen wij niet verifiëren of dit echt het geval is, maar veel mensen geven dit als reden op om de functionaliteit uit te schakelen.

Een andere reden is dat wanneer je de telefoon voor service of reparatie opstuurt, naar bijvoorbeeld een reparatiecentrum, de service niet kan worden uitgevoerd omdat de functie ‘zoek mijn iPhone’ is ingeschakeld. Dit is een ingebouwde beveiliging. Apple wil voorkomen dat iPhones die gestolen worden nieuwe software krijgen en door worden verkocht.

Een slimme zet natuurlijk van Apple om criminaliteit tegen te gaan. Veel servicecentra zullen je dus vragen om zoek mijn iPhone uit te zetten voordat je de telefoon opstuurt voor service of reparatie. Dus mocht je iPhone helaas kapot zijn, kun je de stappen uit dit bericht volgen. Wil je Ben opzeggen, daar is meer informatie over te vinden op onze website.

De functie uitschakelen gaat als volgt

Er zijn 2 mogelijkheden voor het uitschakelen van de functie. Dit kan via de telefoon zelf of via de iCloud op afstand.

Via je toestel:
1) ga naar instellingen
2) klik op je account naam bovenaan het menu (je ziet staan Apple ID, iCloud etc.)
3) klik op iCloud
4) ga naar beneden tot je ‘Zoek mijn iPhone’ ziet staan
5) schakel de functie uit

Via iCloud
Het is ook mogelijk om op afstand de functionaliteit uit te zetten, maar hiermee worden ook als je bestanden gewist! Dit is bedoeld voor mensen waarvan hun telefoon is gestolen en willen dat hun foto’s, e-mails en dergelijke niet gezien worden door de dieven. Wees hiermee dus wel voorzichtig!

1) ga naar iCloud.com
2) login met je AppleID
3) klik op ‘zoek iPhone’
4) selecteer je iPhone of iPad bij alle apparaten
5) klik op Wis iPhone
6) je moet nu je geheime vragen beantwoorden en je wachtwoord invullen
7) alle bestanden worden nu van je telefoon gewist

Als je trouwens geld wilt besparen op je maandelijks kosten voor je mobiele telefoon, overweeg dan zeker een sim only abonnement.